MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Η επανάληψη της ιστορίας

Η ισχυρή άνοδος του δολαρίου και οι νομισματικές κρίσεις που προκάλεσε στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, θυμίζει τις συνέπειες της πολιτικής Reagan τη δεκαετία του 1980, η οποία είναι σχεδόν ίδια με αυτήν του κ. Trump σήμερα – ενώ φαίνεται πως ορισμένες χώρες της Ευρώπης προγραμματίζουν κρυφά, μαζί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, την υλοποίηση του «Σχεδίου Χ» του κ. Σόιμπλε.

Διεθνή 

Ενώ η Ιταλία εκβιάζεται μέσω των τραπεζών της από την ΕΚΤ να υπογράψει ένα μνημόνιο, να μπει σε «πρόγραμμα» καλύτερα για να επιτρέπεται η ΕΚΤ να στηρίξει τις τράπεζες και τα ομόλογα της (ελπίζουμε να μην κάνει τα ίδια λάθη με την Ελλάδα, αφού εάν υποκύψει το επόμενο βήμα θα ήταν ένα ελληνικού τύπου PSI που θα την μετέτρεπε σε γερμανικό προτεκτοράτο), στον υπόλοιπο πλανήτη φαίνεται πως η ιστορία επαναλαμβάνεται – ότι βιώνουμε ξανά την εποχή της ανόδου του Reagan στην κυβέρνηση των Η.Π.Α. το 1981. 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Hellas FM - Hellenic Radio με τον Δ. Φιλιππίδη, New York

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Hellas FM - Hellenic Radio με τον Δ. Φιλιππίδη, New York

11/10/2018

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Κοιτάσματα, πΓΔΜ,

Σοβαρά εκτεθειμένη στην επόμενη κρίση η Ελλάδα

Εκτεθειμένες στην επόμενη παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση βρίσκονται οι περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες, με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στις αξιολογήσεις τους, προειδοποιεί η Fitch σε σημερινή της εκτενή έκθεση.

Η Ελλάδα μάλιστα, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, είναι η πιο ευάλωτη λόγω του υπέρογκου χρέους και της αποτυχίας της να διορθώσει τα δημοσιονομικά της.