MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Δώρο Θεοχάρη 660 εκατ. ευρώ σε offshore!

Σοβαρότατες καταγγελίες που έκανε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας, στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1. Τι απαντά ο πρώην Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης

Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Σύμφωνα με σοβαρότατες καταγγελίες που έκανε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας Γ. Σούρλας, ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων και νυν βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης ευθύνεται για την απαλλαγή από φόρους και πρόστιμα εκατοντάδων ευρώ εταιρειών που δραστηριοποιούνται μέσω off shore.

Πως γίνανε πραγματικότητα τα IOUs σε μια πορεία που νομοτελειακά καταλήγει στην δραχμή.

Σοκ έχουν προκαλέσει οι επαπειλούμενες ρυθμίσεις για ελαχιστοποίηση των δαπανών και το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των καταναλωτικών δαπανών των πολιτών στο όνομα "της δίωξης της φοροδιαφυγής". 

Τα μέτρα επιχειρούν να διατρήσουν τον σκληρό πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελεύθερης βούλησης, και της ελεύθερης διακίνησης των "ρευστών" περιουσιακών στοιχείων των πολιτών.

Να σημειώσουμε ότι χιλιάδες επιχειρήσεις αρνούνται να αποδεχθούν την χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, λόγω του υψηλού οικονομικού κόστους που απαιτεί η σχετική σύμβαση με τις τράπεζες και κατ' αυτόν τον τρόπο όλοι αυτοί αποκλείονται από τις επιχειρήσεις, και οι επιχειρήσεις αυτές αντίστοιχα θα τους χάνουν ως πελάτες. 

TTIP: Χάρτα απορρύθμισης και κατάλυσης της δημοκρατίας

Το ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ παρουσιάζει το εγχειρίδιο του John Hilary «Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP): Χάρτα απορρύθμισης, επίθεση στην εργασία, κατάλυση της δημοκρατίας», που εξηγεί τα πάντα γύρω από την «αμαρτωλή» συμφωνία.

Οι Γερμανοί της Hochtief δεν πληρώνουν

Σκανδαλώδης η ανεκτικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων 

Η καταβολή των δημοτικών φόρων και τελών (δημοτικά τέλη, τέλη όχλησης, διέλευσης, περιβαλλοντικής επιβάρυνσης κ.ά.) στους δήμους Σπάτων - Αρτέμιδος (τέως Λούτσας), Ραφήνας - Πικερμίου, Παιανίας, Μαρκόπουλου και Κορωπίου από το «Ελ. Βενιζέλος» έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2008. 

Ωστόσο, όλως περιέργως, από το 2008 και μετά τα χρόνια περνούσαν το ένα μετά το άλλο και κανένας πρωθυπουργός ή συναρμόδιος υπουργός δεν ήθελε να υπογράψει την προβλεπόμενη υπουργική απόφαση για να μην ενοχληθούν τα οικονομικά συμφέροντα της Hochtief, έτσι ώστε οι δήμοι να μπορούν να εισπράξουν τα τέλη κ.λπ. Και αυτό ανεξάρτητα εάν οι δήμοι έχαναν πόρους εκατομμυρίων ευρώ όλα αυτά τα χρόνια. 

Η ρωσική σταυροφορία

Ενώ η Σαουδική Αραβία κατηγορεί τη Ρωσία για θρησκευτικό πόλεμο, αρκετοί φοβούνται το ξέσπασμα μία μεγάλης σύρραξης στην περιοχή – λόγω του τεράστιου κοιτάσματος πετρελαίου που βρέθηκε από το Ισραήλ, στα υψώματα του Γκολάν

Σύμφωνα με μία ισχυρή ομάδα κληρικών της Σαουδικής Αραβίας, αποτελούμενης από 53 άτομα, η Ρωσία, μέσω της συμμετοχής της στη μάχη της Συρίας, σχεδιάζει μία χριστιανική σταυροφορία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ως εκ τούτου, η ομάδα αυτή κήρυξε έναν ιερό πόλεμο, υποσχόμενη κάθε είδους υλική, ηθική, πολιτική και στρατιωτική στήριξη σε όλους όσους τάσσονται εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας, καθώς επίσης των συμμάχων της – της Ρωσίας και του Ιράν. 

Στην ισλαμική μοναρχία, εθνική θρησκεία της οποίας είναι ο Ουαχαμπισμός, οι δηλώσεις των κληρικών έχουν επίσημο χαρακτήρα – οπότε, η έντονη προτροπή τους για έναν ιερό πόλεμο, με στόχο να προστατευθεί ολόκληρο το ισλαμικό έθνος, έχει πολύ μεγάλη σημασία. 

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση είναι πολύ κοντά θεωρούν πολλοί ειδικοί εμπειρογνώμονες

Σύμφωνα με πολλούς εμπειρογνώμονες προβλέπεται μια μεγάλη οικονομική επιβράδυνση αρχικά στις ΗΠΑ , η οποία θα «μεταδοθεί» σε όλον τον πλανήτη , προκαλώντας πανικό και πτώση των χρηματιστηρίων, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αυξήσει τα επιτόκια της , ενώ ο πανικός στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές …θα λάβει διαστάσεις ενός «τυφώνα». 

Λεφτά δεν υπάρχουν αλλά υπάρχουν εγγυήσεις!

Όπως γνωρίζετε (κι αν δεν το γνωρίζετε, είναι ευκαιρία να το μάθετε), το κράτος ξεζούμισε με δυο μνημόνια τους πολίτες του για να πάρει συνολική «βοήθεια» 226,7 δισ. ευρώ. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί οι πολίτες φορτώθηκαν στην πλάτη τους μόνο 226,7 δισ. συν τους τόκους. 

Δυστυχώς, η πραγματικότητα λέει ότι έχουμε φορτωθεί πολύ περισσότερα. Πόσα; Δεν ξέρω ακριβώς. Θα το δείξει ο χρόνος και μακάρι το νουμεράκι να μη φουσκώσει πολύ. Κι επειδή δεν είναι δυνατόν να καταλάβετε τι εννοώ, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.