MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η παγκόσμια οικονομική ύφεση είναι πολύ κοντά θεωρούν πολλοί ειδικοί εμπειρογνώμονες

Σύμφωνα με πολλούς εμπειρογνώμονες προβλέπεται μια μεγάλη οικονομική επιβράδυνση αρχικά στις ΗΠΑ , η οποία θα «μεταδοθεί» σε όλον τον πλανήτη , προκαλώντας πανικό και πτώση των χρηματιστηρίων, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αυξήσει τα επιτόκια της , ενώ ο πανικός στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές …θα λάβει διαστάσεις ενός «τυφώνα». 

Οι αυξανόμενες προσδοκίες μετά την περίοδο της οικονομικής ύφεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν ήδη διαψευσθεί . Η πιθανότητα, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να εισέλθει σε ύφεση τους επόμενους 12 μήνες σημειώνει άνοδο έως 15%, κάτι που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2013, σημείωσαν οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν σε έρευνα από τις 2 έως 7 Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.
Ο μέσος όρος για την επερχόμενη αμερικανική οικονομική ύφεση ήταν 10% για τους επόμενους 13 μήνες. Οι ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση στην Κίνα και οι πιθανές συνέπειες σε άλλες χώρες έχουν οδηγήσει στο γεγονός, οι οικονομολόγοι να έχουν χαμηλώσει τις προβλέψεις ανάπτυξης από τον Ιούλιο, και για το τέταρτο τρίμηνο για τις ΗΠΑ από 3% σε 2%. 

Για την Κίνα επίσης υπάρχει μεγάλη ανησυχία από τους αξιωματούχους της Fed, οι οποίοι τονίζουν το μεγάλο ρίσκο για τις προβλέψεις τους για την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην χώρα αυτή, που αποτελεί την «ατμομηχανή» της παγκόσμιας οικονομίας. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αμερικανική κεντρική τράπεζα αποφάσισε να αναβάλει για πρώτη φορά μετά το 2006 την αύξηση των επιτοκίων. «Παρά το γεγονός ότι τα επίσημα στοιχεία των ΗΠΑ ήταν σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς, οι οικονομικές συνθήκες στην ίδια την χώρα είναι σκληρές. 

«Οι μεγάλες ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης οφείλονται κυρίως στην Κίνα, έχοντας οδηγήσει σε αύξηση της μεταβλητότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσε ένας ανώτερος υπάλληλος από την Federal Reserve. Ωστόσο, υπάρχει και μια καλή είδηση. 

Σύμφωνα όμως με μια άλλη έρευνα των οικονομολόγων οι ΗΠΑ δεν θα εισέλθουν σε ύφεση μέχρι το 2019. 

Ποίον να πιστέψουμε τελικά σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος μας όπως τον γνωρίζουμε είναι δομημένος πάνω στο καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό το σύστημα μετά την πτώση του κομουνισμού το 1989, ήρθε η σειρά του να «πεθάνει» και αυτό . Το αποτέλεσμα αυτού του «θανάτου» θα προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην παγκόσμια κοινωνία και ίσως και πόλεμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου