MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Tσουχτερές χρεώσεις από τη Δευτέρα στις διατραπεζικές αναλήψεις από ΑΤΜ

File Photo: Αλλάζουν οι χρεώσεις στις διατραπεζικές αναλήψεις. Φωτογραφία Pixabay.com

Από τη Δευτέρα 1η Ιουλίου αλλάζει η τιμολογιακή πολιτική στις διατραπεζικές αναλήψεις από ΑΤΜ 

Με νέες τσουχτερές χρεώσεις θα έρθουν αντιμέτωποι οι καταθέτες στις συναλλαγές τους μέσω ΑΤΜ, καθώς αλλάζουν οι χρεώσεις διατραπεζικών αναλήψεων από την 1η Ιουλίου. 

Η νέα τιμολογιακή πολιτική των ελληνικών τραπεζών έρχεται να εξισώσει τις χρεώσεις, με τις οποίες επιβαρύνονται οι κάτοχοι ελληνικών καρτών, με αυτές που καταβάλλουν από πέρσι το καλοκαίρι οι τουρίστες. 

Αγριεύει η ΔΕΗ: Έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά

Σε μάστιγα τείνουν να εξελιχθούν οι απλήρωτοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος και ιδίως των πελατών της ΔΕΗ. 

Αυτό αποκαλύπτουν και τα στοιχεία του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας αναφορικά με την πορεία των διακοπών ηλεκτροδότησης για το 2018 και το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εκτελεί αποτελεσματικά τις εντολές διακοπής ρεύματος από τις προμηθεύτριες εταιρείες, αναφέρει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), απαντώντας στη ΔΕΗ. 

Η υπερφορολόγηση έπνιξε την οικονομία – Πως αφαίμαξε ο ΣΥΡΙΖΑ τη μεσαία τάξη

«Ασφυξία» σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια. Στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, η μεσαία τάξη λύγισε από το εκρηκτικό κοκτέιλ φόρων και εισφορών.

Τα μεσαία νοικοκυριά είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες αναγκάστηκαν να κλείσουν τα βιβλία τους για να γλιτώσουν από τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά και οι ιδιοκτήτες ακινήτων πληρώνουν ακόμη τον ΕΝΦΙΑ που υποτίθεται θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Β’ ΠΠ: Η Τουρκία δίνει στον Χίτλερ πολύτιμο μετάλλευμα, παίρνει ματωμένο χρυσό

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την χιτλερική Γερμανία ήταν αγαθές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Χίτλερ ήθελε μια ουδέτερη Τουρκία από την οποία εξασφάλιζε πολύτιμο χρωμίτη. Η Τουρκία, χωρίς να χαλάσει τις σχέσεις της με τη Βρετανία ή τις ΗΠΑ, εξυπηρετούσε τη Γερμανία μέχρι το 1944. Τον Οκτώβριο του 1941 Γερμανία και Τουρκία υπέγραψαν σημαντική εμπορική συμφωνία ενώ ακολούθησαν και άλλες.

Η λεγόμενη Συμφωνία Κλόντιους – από τον Γερμανό διαπραγματευτή Καρλ Κλόντιους που την διαπραγματεύτηκε – προέβλεπε την διάθεση πολεμικού υλικού στην Τουρκία από την Γερμανία με αντάλλαγμα τουρκικά προϊόντα. Βάσει της συμφωνίας η Τουρκία παρέδωσε στη Γερμανία σίδηρο, ατσάλι και συνολικά 135.000 τόνους χρωμίτη, πέραν άλλων προϊόντων.