MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Οι Τούρκοι “εξοπλίζουν” τους “μετανάστες” και τους ρίχνουν κατά κύματα

Την ώρα που ο τρόμος της φονικής πανδημίας έχει πλέον σκεπάσει ολόκληρη την Τουρκία και ο σουλτάνος στέλνει στη φυλακή όποιον μιλά για χιλιάδες κρούσματα η Άγκυρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει ανοιχτό το ‘’μέτωπο’’ του Έβρου. Πιέζει ασφυκτικά και υποκινεί τους μετανάστες να αυξάνουν την ένταση πάνω στα σύνορα ενώ η Τουρκική αεροπορία τα ελάχιστα πλέον μαχητικά που απογειώνει τα στέλνει στο Αιγαίο για να προκαλούν. 

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΑΡΙΚΑ
 
Είκοσι μέρες από τότε που ο Ερντογάν έδωσε το σύνθημα της ασύμμετρης επίθεσης σε Έβρο και νησιά χιλιάδες μετανάστες εξαναγκάζονται από τις Τουρκικές αρχές να παραμένουν στη συνοριογραμμή και να προχωρούν σε καθημερινές ‘’εφόδους’’ προς τα Ελληνικά εδάφη. Οι εικόνες από την πρώτη γραμμή άμυνας των φρουρών του Έβρου είναι ενδεικτικές της λυσσαλέας προσπάθειας των Τούρκων αστυνομικών να οργανώσουν τους μετανάστες με στόχο να ‘’τρυπήσουν’’ το τείχος που έχουν στήσει Στρατός Ξηράς και Ελληνική Αστυνομία. 

Κορονοϊός: “Η Ιταλία τρεις μήνες ακόμη θα ζει τον εφιάλτη του κορονοϊού”

Η Ιταλία δεν πρόκειται να εξέλθει «νωρίτερα από ένα τρίμηνο» από την επιδημία του κορονοϊού, ο οποίος ήδη έχει προκαλέσει σχεδόν 3.000 νεκρούς στη χώρα, εκτιμά σήμερα ο γνωστός ειδικός στους ιούς γιατρός Μάσιμο Γκάλι, υπεύθυνος του τμήματος λοιμωδών νόσων του μεγαλύτερου νοσοκομείου στο Μιλάνο.

«Ελπίδα μου είναι να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από τον ιό αυτό μέσα σε διάστημα όχι περισσότερο από τρεις μήνες από τη στιγμή που θα εφαρμόσουμε ορισμένους κανόνες. Και ήδη η καθυστέρηση αυτή είναι τρομακτική», δήλωσε ο γιατρός στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. 

Κορώνα κραχ;

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κυβερνήσεις προσποιούνται πως ο ιός είναι το πρόβλημα της οικονομίας – όχι οι πάσης φύσεως δομικές και εισοδηματικές ανισορροπίες που συσσωρεύτηκαν τα τελευταία χρόνια ή οι τεράστιες φούσκες στις αγορές παγίων. Μεταξύ άλλων με την ανεύθυνη, μη συμβατική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, με αποτέλεσμα να διατηρούνται τεχνητά στη ζωή ζόμπι εταιρίες και τράπεζες – καθώς επίσης να αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ τα χρέη των κρατών, των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των νοικοκυρών, χρηματοδοτούμενα με ένα βουνό ομολόγων με αρνητικά επιτόκια! Εν προκειμένω μοιάζει σαν να κατηγορεί κανείς ως υπεύθυνο μίας έκρηξης αυτόν που πετάει κάτω ένα αναμμένο σπίρτο, σε μία περιοχή που προηγουμένως δεκάδες άλλοι είχαν πλημμυρίσει με τόνους βενζίνης. Με απλά λόγια, όπως οι κερδοσκόποι το 2008 ή η Ελλάδα το 2010, ήταν μία από τις πολλές υπάρχουσες καρφίτσες, οι οποίες έσπασαν τις τεράστιες φούσκες που προϋπήρχαν, έτσι και ο κορωνοϊός είναι ένας από τους πολλούς δυνητικούς καταλύτες που θα μπορούσαν να αφαιρέσουν τον κοπανιστό αέρα – με τον οποίο είχαν γεμίσει οι αγορές που από πολύ καιρό τώρα αποσυνδέθηκαν από την πραγματική οικονομία.