MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Γεωπολιτική και Ενεργειακές Μεταβλητές στην Ανατολική Μεσόγειο

-Το Ενεργειακό Αποτύπωμα στην Ανατολική Μεσόγειο , ο συσχετισμός του με την Μέση και Εγγύς Ανατολή και η Γεωπολιτική Διάσταση των Ενεργειακών Πόρων στην εξίσωση της Γεω-στρατηγικής αναδιάταξης σε Βαλκάνια, Ευρασία, και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού 
 
- Ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κύπρος και η σύνδεση των συγκρούσεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, με φόντο την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. , το ταξίδι Πομπέο στην Ελλάδα και η πορεία προς τον 61ο κύκλο διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας 
 
- Ποια είναι η αλήθεια για τον ενεργειακό πλούτο νότια και ανατολικά της Κρήτης, τα κρίσιμα σημεία των συντεταγμένων υφαλοκρηπίδας/αοζ σε σχέση με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με επίκεντρο την έρευνα 
 

Η ευρωπαϊκή υποκρισία και διπροσωπία

Δεν υπάρχει καμία λογική από την πλευρά της Δικαιοσύνης, όσον αφορά την τιμωρία του δικτάτορα της Λευκορωσίας και όχι του πολύ χειρότερου της Τουρκίας εκ μέρους της ΕΕ – η οποία αδιαφορεί εντελώς για τα δεινά της τουρκικής κοινωνίας, καθώς επίσης για τα κράτη, εναντίον των οποίων επιτίθεται, με τη στράτευση ακόμη και μισθοφόρων ισλαμιστών. Είναι δε το λιγότερο εξοργιστική η συμπεριφορά της απέναντι στα δύο μέλη της – όπου όμως μόνο η μικρή Κύπρος αντιδράει έμπρακτα, ενώ η Ελλάδα σκύβει όλο και πιο κάτω το κεφάλι. Κίνα, ΕΕ, Ρωσία και Η.Π.Α. πάντως διεκδικούν την Τουρκία, η οποία έχει πάρει τη θέση του μήλου της έριδος στην περιοχή – σε έναν πλανήτη που γίνεται όλο και περισσότερο πολυπολικός, με τη ραγδαία αλλά σιωπηλή άνοδο της Κίνας, όταν τόσο η ΕΕ, όσο και οι Η.Π.Α. ευρίσκονται σε πορεία παρακμής. Ο Τούρκος πρόεδρος δε, στην ουσία ένας αμόρφωτος ποδοσφαιριστής, αντιμετωπίζει τα πάντα από τη γεωπολιτική οπτική γωνία ακριβώς λόγω της περιορισμένης του μόρφωσης – έχοντας προκαλέσει την οικονομική κατάρρευση της χώρας και του νομίσματος της. Μπορεί δε να υποφέρουν οι τούρκοι Πολίτες, αλλά αδιαφορεί εντελώς – όπως ο κάθε δικτάτορας στην παγκόσμια ιστορία. Εν τούτοις, η κατάρρευση ενός νομίσματος συνοδεύεται πάντοτε από κοινωνικές εξεγέρσεις, οι οποίες θα ξεσπάσουν αργά ή γρήγορα – ίσως όχι στην Ανατολία, αλλά σίγουρα στη δυτική πλευρά της χώρας, η οποία είναι πολύ περισσότερο πολιτισμένη και πλούσια.


Εκατοντάδες επιστήμονες/επαγγελματίες υγείας απ’ όλο τον κόσμο, ενώνουν τις φωνές τους

Μια συλλογικότητα επαγγελματιών υγείας έδωσε στη δημοσιότητα στις 28/8/20 ένα «Μήνυμα διεθνούς συναγερμού» απευθυνόμενο στις κυβερνήσεις και στους πολίτες ολόκληρου του κόσμου.


Υπογράφουν γιατροί και καθηγητές Ιατρικής αρκετών χωρών, μεταξύ των οποίων και ο μικροβιολόγος και ειδικός στις λοιμώδεις και τροπικές νόσους, Martin Haditsh.
 
Η συλλογικότητα εξετάζει την πραγματική επικινδυνότητα του ιού, την παραποίηση των στοιχείων, τον ρόλο του ΠΟΥ, τις επιπτώσεις του εγκλεισμού ή της χρήσης μάσκας, και συγκεκριμένα, ζητά από τις κυβερνήσεις «να άρουν τους περιορισμούς και τις υποχρεώσεις των πολιτών». Μπορείτε εδώ να κατεβάσετε το πλήρες κείμενο στα Αγγλικά και στα Γαλλικά.