MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Γρίβας - Αδαλής: Αν ανοίξει πραγματικά ο Φάκελος της Κύπρου τότε ...

Ο κ. Κων/νος Γρίβας, καθηγητής γεωπολιτικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ και καθηγητής γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και ο οικονομέτρης κ. Γιώργος Αδαλής, μίλησαν για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 (21-07-2022). 
 
Ο κ. Αδαλής αναφέρθηκε αρχικά στη βύθιση του τουρκικού αντιτορπιλικού "Κοτζά-Τεπέ" από τους ίδιους τους Τούρκους. Ο κ. Αδαλής πρόσθεσε ότι αν πραγματικά ανοίξει ο Φάκελος της Κύπρου τότε αρκετοί θα πάνε φυλακή. 
 
Ο κ. Γρίβας με τη σειρά του είπε ότι στο Κυπριακό είναι διάχυτες οι ευθύνες και σε πολύ μεγάλο εύρος και βάθος. Έχουμε την τάση να λέμε ότι για όλα φταίει ο ξένος παράγοντας. Όμως ο ξένος παράγοντας κάνει τη δουλειά του. Ο κ. Γρίβας πρόσθεσε ότι την περίοδο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, υπήρχε συντριπτική στρατιωτική υπεροπλία της Ελλάδος και θα μπορούσε από τότε να έχει λήξει το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας. Θα μπορούσε να έχει απελευθερωθεί η Κύπρος. Οι υπεύθυνοι είναι πολλοί και δεν είναι μόνο αυτοί που μπήκαν φυλακή, δεν είναι μόνο αυτοί που έχουν κατηγορηθεί. 
 

Κ.Αρβανίτης: «Πώς διαδίδεται η ευλογιά των πιθήκων στην Ευρώπη χωρίς να κυκλοφορούν άρρωστοι πίθηκοι;»

«Όλως τυχαίως η Ευρώπη έχει δεχτεί τα περισσότερα "εμβόλια" κατά του Covid-19»


Με νέα του παρέμβαση ο διδάκτωρ Καρδιολογίας του Πανεπ. Αθηνών, Κωνσταντίνος Αρβανίτης θέτει το ερώτημα για το πως διαδίδεται η περιβόητη ευλογιά των πιθήκων στις δυτικές κοινωνίες και κυρίως στην Ευρώπη που είναι οι πολυεμβολιασμένες περιοχές του πλανήτη ενώ έχουν παντελή έλλειψη πιθήκων που να μεταδίδουν τον ιό.


Λέει χαρακτηριστικά:

«Είτε είναι ιός των μαϊμούδων, είτε είναι μαϊμού ιός, αυτό που προκαλεί περιέργεια είναι ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος αφορά στην Ευρώπη, που συμπτωματικά έχει δεχτεί τα περισσότερα “εμβόλια” κατά του Covid»

Όταν η Γερμανία απαιτεί αλληλεγγύη!

«Η Γερμανία απαιτεί αλληλεγγύη. Η Γερμανία χρειάζεται τώρα την αλληλεγγύη της ΕΕ», προειδοποιεί ο Μάρκους Φέρμπερ, ευρωβουλευτής του Γερμανικού Χριστιανο-Κοινωνικού κόμματος (CSU).


O Φέρμπερ δεν είναι ένας τυχαίος ευρωβουλευτής. Είναι ο εκπρόσωπος οικονομικής πολιτικής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), της μεγαλύτερης ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Η αλληλεγγύη της Ευρώπης καταρρέει» γράφει έντρομη η γερμανική Tagesschau.

Ο λόγος; «Η ΕΕ θέλει να υποχρεώσει τα μέλη της να εξοικονομήσουν 15% φυσικό αέριο ως τον Μάρτιο του 2023 – και να το μοιραστούν μεταξύ τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης- αλλά υπάρχει αντίσταση από τη Νότια Ευρώπη…Την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και την Ουγγαρία και την Πολωνία», γράφει με φανερή έκπληξη η γερμανική εφημερίδα.

Η Μισέλ Ομπάμα εγγράφηκε για να ψηφίσει ως άντρας το 1994 σύμφωνα με το εκλογικό συμβούλιο της Πολιτείας του Ιλινόις

Η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα είχε εγγραφεί για να ψηφίσει ως άνδρας από το 1994 έως το 2008, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που ελήφθησαν από το εκλογικό συμβούλιο της Πολιτείας του Ιλινόις. Τα επίσημα έγγραφα αποκαλύπτουν επίσης ότι η Ομπάμα άλλαξε επίσημα το φύλο της σε θηλυκό το 2008, την ίδια χρονιά που ο σύζυγός της ήταν υποψήφιος για την προεδρία.


Τα επίσημα έγγραφα ελήφθησαν από την πολιτεία του Ιλινόις από τον σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ Joel Gilbert, ο οποίος εξηγεί ότι αποφάσισε να «ακολουθήσει σοβαρή προσέγγιση» για να μάθει για το ιστορικό της Μισέλ Ομπάμα επειδή τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αρνούνται να αγγίξουν το θέμα.

Αλλά δεν περίμενε να βρει αποδείξεις ότι εγγράφηκε για να ψηφίσει ως άντρας για δεκατέσσερα χρόνια.