MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ο παράδεισος των γκάνγκστερ

Σε χθεσινό άρθρο του Spiegel ένας Γερμανός δημόσιος υπάλληλος λέει ξεκάθαρα πως η χώρα του στηρίζει την παγκόσμια εγκληματικότητα, τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, καθώς επίσης κάθε είδους κακοποιά στοιχεία – ενώ δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να αιτιολογήσει από πού έχει τα χρήματα ή τα περιουσιακά του στοιχεία αλλά, αντίθετα, το κράτος πρέπει να αποδείξει πως τα χρήματα είναι προϊόν απάτης ή διαφθοράς.

«Η Γερμανία συνεχίζει να είναι ο παράδεισος των γκάνγκστερ – ειδικά στον κλάδο των ακινήτων, στον οποίο διεξάγεται κυριολεκτικά πάρτι με μαύρα χρήματα. Χρειαζόμαστε επιτέλους ένα σχέδιο εναντίον του ξεπλύματος μαύρου χρήματος» (F. de MASI, οικονομικός εμπειρογνώμονας στη γερμανική Βουλή).

Βουλή - Γερμανικές οφειλές: Απαράγραπτες παραμένουν οι αξιώσεις της Ελλάδας

Βουλή - Γερμανικές οφειλές: Απαράγραπτες παραμένουν οι αξιώσεις της Ελλάδας 

Η Βουλή εγκρίνει την Τετάρτη 17 Απριλίου ψήφισμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και η απόφαση που θα λάβει, είναι ιστορικής σημασίας, καθώς θα προσδιορίζει τα πρώτα βήματα και θα δίνει το σήμα για την επίσημη έναρξη της διεκδίκησης.

Οι αξιώσεις του ελληνικού κράτους παραμένουν ενεργές και εκκρεμείς, και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η συζήτηση αυτή γίνεται, δύο χρόνια μετά την έκδοση του πορίσματος της διακομματικής επιτροπής, γιατί το διάστημα που μεσολάβησε, δηλαδή κατά τη μνημονιακή περίοδο, δεν έπρεπε να επιχειρηθεί κανένας συμψηφισμός με το χρέος της Ελλάδας στη Γερμανία στο πλαίσιο του προγράμματος Στήριξης.

«Mας πουλήσατε»: Οργή Ποντίων για ευρωβουλευτές NΔ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ - Δεν ψήφισαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας τους!

Την οργή τους εκφράζουν τα σωματεία των Ποντίων για τους Ελληνες ευρωβουλευτές οι οποίοι παρά τις διαβεβαιώσεις που τους έδιναν, εντούτοις δεν ψήφισαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας τους!

Μετά τον Δ.Καιρίδη ήρθε και νέο "κτύπημα" από τη ΝΔ καθώς οι ευρωβουλευτές της μαζί με αυτούς από ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι, δεν ψήφισαν την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ψήφισαν μόνο οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Λαϊκού Συνδέσμου.

Οι ευρωεκλογές, η Νέα Δεξιά και ο γερμανικός ηγεμονισμός

Του Σταύρου Λυγερού 

Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι ευρωεκλογές αποκτούν πολιτικά κρίσιμο χαρακτήρα. Κι αυτό, λόγω του διαφαινόμενου άλματος που θα καταγράψουν οι δυνάμεις -κυρίως η Νέα Δεξιά- που αμφισβητούν την κυρίαρχη, αλλά σε κρίση, φιλελεύθερη συναίνεση και αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό ή και αρνητικά το ευρωπαϊκό ενοποιητικό εγχείρημα ή τουλάχιστον την κατεύθυνση που έχει πάρει. 

Η συνωμοσία του λαμπτήρα

Πώς μπορεί ένας λαμπτήρας να αλλάξει τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε; Μπορεί μία οικονομία να παράγει με την υπόθεση ότι υπάρχουν άπειροι πόροι, ενώ ζει σε ένα πεπερασμένο πλανήτη; Ο εκτυπωτής σου που σταμάτησε να δουλεύει, χάλασε πραγματικά ή τον προγραμμάτισαν έτσι; 

Σε αυτά και σε άλλα τόσα ερωτήματα απαντά το ντοκιμαντέρ The light bulb conspiracy. Προβλήθηκε το 2010, σκηνοθετήθηκε από τον Cosima Dannoritzer και πραγματεύεται το θέμα της προγραμματισμένης βραχυβιότητας (ΠΒ). Προγραμματισμένη βραχυβιότητα είναι η εσκεμμένη μείωση της ποιότητας των προϊόντων ή η τεχνητή παρέμβαση σε αυτά έτσι ώστε να έχουν περιορισμένη, πολύ μικρότερη, διάρκεια ζωής

Πέρασε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η Οδηγία Copyright ενάντια στο Διαδίκτυο - Υπερψήφισε η Ελλάδα

Οι αντιπρόσωποι των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπερψήφισαν, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την Οδηγία περί Πνευματικών Δικαιωμάτων, που περιέχει διατάξεις που απειλούν σοβαρά το διαδίκτυο όπως το ξέρουμε σήμερα. 19 χώρες ψήφισαν υπέρ, 6 κατά και 3 απουσιάζαν. Υπερψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις τοποθετήσεις των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όταν η Οδηγία πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο.