MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Ωμός εκβιασμός από Βερολίνο: Μην τολμήσει καμία ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τις Πρέσπες – Έπεσαν οι μάσκες

Με οικονομικές και διπλωματικές επιπτώσεις απειλεί την Ελλάδα ο υφυπουργός Εξωτερικών της γερμανικής ομοσπονδίας σε περίπτωση που αυτή εγείρει ζήτημα ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών

Σαφή προειδοποίηση να μην ανακινηθεί διαφορά μεταξύ Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας από μελλοντικές κυβερνήσεις σε Αθήνα και Σκόπια, απευθύνει ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Μίχαελ Ροτ.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών θέτει, επιτέλους τη βάση για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία και κατ’ επέκταση για τον αλληλοσεβασμό και τη φιλία» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Ροτ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι με την εξήγηση των δεδομένων της Συμφωνίας και τη στήριξη του περιεχομένου της «πολλοί ενδοιασμοί θα αρθούν». 

Προσδεθείτε, ισχυρό κραχ ενόψει

Μήπως μετά από μία δεκαετία συνεχούς αύξησης της φθηνής ρευστότητας έχει πάψει να έχει αποτέλεσμα, όπως τα φάρμακα που δίνονται σε έναν ασθενή έως ότου αποκτήσει αντισώματα και σταματήσουν να επενεργούν; Μήπως το QE έχει γίνει πλέον τοξικό και δεν θα έχει επίδραση σε ένα εξαντλημένο σύστημα που δεν κατάφερε να εξυγιανθεί, όπως ο ετοιμοθάνατος που διατηρείται στη ζωή με ενέσεις κορτιζόνης, έως ότου δεν πάει πια άλλο;

Επενδύσεις & Αγορές

Η μοναδική ανεπτυγμένη χώρα που συνεχίζει να αναπτύσσεται, με ρυθμό της τάξης του 3% είναι οι Η.Π.Α. – με τίμημα όμως την ισχυρή άνοδο των χρεών τους, από 8 τρις $ το 2008 στα 22 τρις $ σήμερα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να συγκρατήσουν την αύξηση του δημοσίου χρέους τους ως προς το ΑΕΠ στο 105,4% το 2017, από 82,4% το 2008 (πηγή) – ενώ η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 καταπολεμήθηκε με τα πακέτα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) συν τα μηδενικά επιτόκια, λόγω των οποίων όμως εκτοξεύθηκαν τα χρέη όλων των τομέων (δημόσια και ιδιωτικά). 

«Πόλεμος» ΗΠΑ-Ρωσίας στα Βαλκάνια – CIA: «Η “Μακεδονία του Αιγαίου” ήταν σχέδιο της ΕΣΣΔ» – Αποκαλυπτικά έγγραφα

Αμείλικτη είναι τελικά η ιστορία σχετικά με το σχέδιο που «κρύβεται» πίσω από την επαίσχυντη, για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, Συμφωνία των Πρεσπών. 

Αρχεία και έγγραφα από την πρώην Γιουγκοσλαβία που απελευθέρωσε η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών (CIA), υποδεικνύουν ότι η Σοβιετική Ένωση, λίγα χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε επενδύσει πολύ μεγάλες προσπάθειες στο άλυτο «Μακεδονικό ζήτημα», σε αντίθεση με την αδιάφορη στάση που τηρούσαν οι γιουγκοσλαβικές αρχές και ο Τίτο, αναφέρει σκοπιανή εθνικιστική ιστοσελίδα. 

Η γερμανική Αστυνομία παραποιεί τα στατιστικά των εγκλημάτων που γίνονται από μετανάστες

Η γερμανική Αστυνομία φέρεται να παραποιεί τα στατιστικά των εγκλημάτων που γίνονται από μετανάστες ώστε να διατηρηθεί η ηρεμία στη χώρα. Στην αποκάλυψη αυτή προέβη η Γερμανική εφημερίδα Hannoversche Allgemeine ενώ και η Γερμανική τηλεόραση ARD προχώρησε σε ρεπορτάζ για το θέμα.

Ακολουθεί το video του ARD: «Οι στατιστικές για τα εγκλήματα δείχνουν πως οι πρόσφυγες, κατά μέσο όρο, έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες να διαπράξουν κάποιο έγκλημα σε σχέση με τους ντόπιους» υποστήριζε ο Thomas De Maiziere το 2015. Το 37% όσων αιτούνται άσυλο παραβιάζουν τους κανόνες των καταλυμάτων που φιλοξενούνται, ή παραβιάζουν τη νομοθεσία για όσους αιτούνται άσυλο, το 30% κλέβουν και το 19% κάνουν απάτες.

ESM, το ευρωπαϊκό ΔΝΤ

Με δεδομένο το ότι, η Ελλάδα είναι σίγουρα ο νούμερο ένα υποψήφιος διάσωσης, ενώ κατά πολλούς ο ESM θα εξελιχθεί σε έναν γερμανικό επεκτατικό μηχανισμό, σε ένα πυρηνικό οικονομικό όπλο της Γερμανίας χωρίς τον έλεγχο της Κομισιόν, οφείλουμε να πάρουμε έγκαιρα τα μέτρα μας – πόσο μάλλον όταν ο δανεισμός της χώρας μας από τις αγορές με βιώσιμα επιτόκια είναι ανέφικτος.

Επικαιρότητα

Πριν από εννέα περίπου χρόνια, το 2010, ιδρύθηκε ο ευρωπαϊκός οργανισμός σταθερότητας, με αφετηρία την ελληνική κρίση και με το προηγούμενο όνομα του: EFSF. Επρόκειτο για ένα μικρό γραφείο στο Λουξεμβούργο, το οποίο τότε απασχολούσε μόλις πέντε άτομα, υπό την ηγεσία του σημερινού γερμανού διευθυντή του K. Regling – με στόχο την προστασία της Ευρωζώνης, καθώς επίσης του ευρώ από τις χρηματοπιστωτικές αναταράξεις, μεταξύ άλλων επειδή η νομισματική ένωση δεν διαθέτει μία πραγματική κεντρική τράπεζα που να λειτουργεί ως δανειστής ύστατης ανάγκης για τα κράτη και τις τράπεζες τους (ανάλυση).

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Η ομιλία του Νίκου Χειλαδάκη έγινε στις 14 Φεβρουαρίου στο βιβλιοπωλείο Αριστοτέλειο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά αποκλειστικά στοιχεία που δίνουν μια άλλη πραγματική εικόνα μιας χαοτικής κατάστασης στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, (και όχι μόνο), που προβάλλονται εντέχνως σαν η μεγάλη υπερδύναμη της ευρύτερης περιοχής μας.