MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Εξώδικο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος στον Ν.Χαρδαλιά: «Να αποδείξεις πως μεταδίδει η μουσική τον κορωνοϊό»

Σύμφωνα με πληροφορίες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος, έστειλε εξώδικο στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.


«Δεν είναι η πρώτη φορά που ως υφυπουργός ενοχοποιείτε τη μουσική για την μετάδοση του ιού. Το προηγούμενο καλοκαίρι, αν και οι χώροι πολιτισμού λειτουργούσαν με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και πληρότητα που έφτανε στο, απαγορευτικό για κάθε παραγωγό, 30%, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι κλάδοι όπως οι μεταφορές, λειτουργούσαν με πληρότητα 85% ή ακόμα και 100%, ανακοινώσατε την αναστολή όλων των εκδηλώσεων άνω των 100 ατόμων, ανεξάρτητα από την χωρητικότητα των θεάτρων. Η εξαγγελία σας αυτή δεν αποτυπώθηκε σε Υπουργική Απόφαση, αλλά προκάλεσε ένα ντόμινο ακυρώσεων των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που άφησαν χωρίς αποζημίωση και στοιχειώδεις πόρους διαβίωσης χιλιάδες συναδέλφους μας».

Γιώργος Φίλης: Σύνορα της Τουρκίας στο ποταμό Νέστο θέλουν - Εμείς τι συζητάμε; - Τους αποθρασύνουμε

Ο Δρ. Γιώργος Φίλης PhD Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ) στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη. 
 
Την αντίθεσή του στον ελληνοτουρκικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη ο τελευταίο διάστημα εξέφρασε ο Γιώργος Φίλης, διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ). 
 

Καταδίκη της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών: «Παραβιάσατε το Κράτος Δικαίου»!

«Ράπισμα» από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών σε Κ.Μητσοτάκη και Κ.Τσιάρα


Κόλαφος για την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη το ομόφωνο ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών, το οποίο καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να προβεί σε κάθε ενέργεια που θα επαναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης στις βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου.


Συγκεκριμένα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δημοσιοποίησε, με ανακοίνωση της, το ομόφωνο ψήφισμα-καταδίκη του αποκλεισμού των Δικαστικών Ενώσεων από το υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 κατά την ετήσια Γενική Συνέλευσή της, με συμμετοχή εκπροσώπων από 33 χώρες.

Γ. Κοντογιώργης, Πώς το πολιτικό σύστημα ιδιοποιείται το κράτος και χειραγωγεί την κοινωνία

( Αναδημοσίευση ) 
 
Ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης στις 2.4.2021 στην εκπομπή «Σε γνωρίζω από την κόψη» του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα TV και στον δημοσιογράφο Αντώνη Κοκορίκο. 
 

Επίθεση Τούρκων σε Ισραήλ: ''Η Μοσάντ πίσω από τον Πεκέρ''

Εκτός ελέγχου η Άγκυρα


Ο ''σεισμός'' με τις αποκαλύψεις του αρχιμαφιόζου Πεκέρ συνεχίζεται στη Τουρκία. Αρχικά, είχαμε δηλώσεις από τον Μπαχτσελί πριν λίγο, όπου κατηγόρησε το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και τα ΗΑΕ ότι βρίσκονται πίσω από τον αρχιμαφιόζο.

''Εκείνοι που ζητούν υποστήριξη από ξένα κέντρα εξουσίας κάνουν ένα τεράσιο στο λάθος. Ο Kılıçdaroğlu, το τελευταίο διάστημα ζητάει επίμονα εκλογές. Για ποιον λόγο; Οι επιχειρήσεις και οι ασύμμετρες προκλήσεις από τα ΗΑΕ και το Ισραήλ, έχουν στόχο την Τουρκία. Το αίτημα του CHP για πρόωρες εκλογές δεν είναι τυχαίο. Ο Μπάιντεν, στηρίζει τον Kılıçdaroğlu. Το τουρκικό έθνος δεν θα πέσει ποτέ σε μια τέτοια παγίδα.

Χρεοκοπίες, ζόμπι και ανεργία

Είναι δεδομένο πως βραχυπρόθεσμα η επόμενη ημέρα της πανδημίας, με αφετηρία το 2021, θεωρείται πολλά υποσχόμενη όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα σε όλες σχεδόν τις χώρες – γεγονός που οφείλεται αφενός μεν στην απότομη επιδείνωση που σημειώθηκε στο 2ο και 3ο τρίμηνο του 2020, αφετέρου στην άνευ προηγουμένου κλίμακα της δημοσιονομικής και νομισματικής ανταπόκρισης. Η ΕΚΤ ανακοίνωσε τη συνέχιση της ποσοτικής χαλάρωσης – ενώ αναμένεται πως τα ποσά που θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης θα στηρίξουν σε μεγάλο βαθμό το ρυθμό ανάπτυξης των οικονομιών του ευρωπαϊκού Νότου. Ειδικά όσον αφορά τη χώρα μας, προφανώς ένα κράτος-ζόμπι, η Τράπεζα της Ελλάδας προβλέπει πως η εφαρμογή των έργων και των μεταρρυθμίσεων θα έχει ένα μόνιμο αναπτυξιακό αποτέλεσμα που θα φτάσει έως το 7% – υπολογίζοντας πως το ΑΕΠ μας θα ανέλθει στα 220 δις € το 2026, από 165,8 δις € το 2020. Όσον αφορά το δημόσιο χρέος μας, προβλέπεται πως η ΕΚΤ θα υιοθετήσει την πολιτική ελέγχου της καμπύλης των επιτοκίων της Ιαπωνίας – έτσι ώστε τα επιτόκια να παραμείνουν πολύ χαμηλά, οπότε να μπορεί να εξυπηρετείται. Με έναν μέσο ρυθμό ανάπτυξης στο 4%, συν 1,15% από το Ταμείο Ανάκαμψης, όσον αφορά το παραπάνω σενάριο της ΤτΕ, προφανώς το δημόσιο χρέος θα μειωνόταν, εάν το επιτόκιο παρέμενε κάτω του 1% – από τη διαφορά μεταξύ τους. Εν τούτοις, όλα αυτά θα πρέπει να αποδειχθούν στην πράξη, σε μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα – ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ιαπωνία αδυνατεί να αναπτυχθεί για πολλές δεκαετίες, με το 21% των επιχειρήσεων της το 2019 να ήταν ζόμπι.


Επίθεση Αστυνομικών σε κυβέρνηση: «Διαλύσατε τα τμήματα-Οι σπείρες κάνουν πάρτι και εμείς φυλάμε “ευπαθείς” στόχους»

Ευθύνες στην κυβέρνηση και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επιρρίπτει η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών (ΔΕΚΑ) η οποία αναφέρεται στην πιο ζοφερή, δραματική και απελπιστική κατάσταση από ιδρύσεώς τους.


Συγκεκριμένα οι ίδιοι αναφέρουν ότι «η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη στα τμήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και στην περιφέρεια δικαιοδοσίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών με ευθύνη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας».

Οι ίδιοι υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν «αθρόες προσλήψεις το τελευταίο διάστημα», προσθέτουν ότι τα τμήματα παραμένουν υποστελεχωμένα καθώς αστυνομικοί «απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα όπως η φύλαξη ακίνητων στόχων στο Κολωνάκι και παντός είδους “ευπαθών” στόχων».

Luc Montagnier : Το 10-25 % των εμβολιασμένων θα πεθάνουν. “Σκανδαλίστηκα που θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά γιατί …

… με το mRNA αγγίζουμε αληθινά τις μελλοντικές γενιές, μπορεί να έχει επιπτώσεις γι αυτές!


Εκ νέου ο καθ΄ύλην αρμόδιος ο Ιολόγος, Bιολόγος Νόμπελ Ιατρικής 2008 γιατί ανακάλυψε τον ιό του AIDS ο Καθηγητής Luc Montagnier παρεμβαίνει με πολυσυζητημένες δηλώσεις του στη francesoir στις 27/5/21 απαντώντας σε ερωτήσεις του Xavier Azalbert : “Σκανδαλίστηκα με το γεγονός ότι θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά γιατί με το mRNA αγγίζουμε αληθινά τις μελλοντικές γενιές […] Το mRNA που εγχέουμε σήμερα μπορεί να έχει επιπτώσεις για τις μελλοντικές γενιές που δεν μπορούμε να ανιχνεύσουμε αν δεν τις αναζητήσουμε.Γιατί, πρέπει να γνωρίζουμε για παράδειγμα, για τη γλυφοσάτη, πρόσφατες εργασίες δείχνουν ότι υπάρχουν “επιγενετικές” επιδράσεις: οι άνθρωποι που τρώνε γλυφοσάτη στα τρόφιμα τους μεταδίδουν κάποια πράγματα, προϊόντα στις μελλοντικές γενιές στους γιους, στα εγγόνια, στα δισέγγονα θα υποφέρουν […]