MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

«Πλιάτσικο» 15 δισ. με τις απευθείας αναθέσεις

Από τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύεται πως οι απευθείας
αναθέσεις και οι κλειστοί διαγωνισμοί αναφορικά με τη
διαχείριση της πανδημίας αφορούν μόλις 470 εκατ. ευρώ
από τα 15,1 δισ. ευρώ, κατά συνέπεια δεν αποτελούν
την «πλειονότητα», όπως υποστηρίζει ο κ. Σκέρτσος.
Τα υπόλοιπα τι ακριβώς αφορούσαν;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI,
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Δημήτρης Τερζής
 
Η αφαίμαξη του δημόσιου κορβανά χωρίς κανέναν έλεγχο δεν είχε προηγούμενο κατά τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. ● Μόνο την τριετία 2020-2022, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι σχετικές συμβάσεις με διαδικασίες κλειστού τύπου ή χωρίς να προηγηθεί διαπραγμάτευση έφτασαν τις 500.000, το ύψος των οποίων ξεπέρασε τα 15 δισ. ευρώ.
 
Ξεπέρασαν τα 15 δισ. ευρώ οι απευθείας αναθέσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. μέσα στην τριετία 2020-2022, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, φτάνοντας έτσι σε άλλα επίπεδα το «ωραίο πλιάτσικο» που γίνεται στον δημόσιο κορβανά χωρίς κανέναν έλεγχο.
 

Χρήστος Μαντζιάρης : Μας λένε ότι η Ελλάς Το Κατά Κεφαλή Χρέος δεν δικαιολογεί την επίθεση που δέχεται η Ελλάς για το χρέος της

 
Μας λένε ότι η Ελλάς είναι υπερχρεωμένη. Αλλά μας τονίζουν ότι η Ελλάς είναι υπερχρεωμένη σε σχέση με το ΑΕΠ. Μας λένε ότι θα μας σώσουν οι διεθνείς οργανισμοί και «επενδυτές». Αλλά μας τονίζουν ότι μόνο αυτοί μπορούν να μας σώσουν. Και τι δεν μας λένε για να μας πείσουν ότι η οικονομική κατάσταση στην χώρα είναι κακή και θα μας σώσουν οι ξένοι. Ας υποτεθεί ότι συμφωνούμε μ’ όλ’ αυτά, επειδή μας αραδιάζουν κάποιους οικονομικούς δείκτες. Έναν δείκτη όμως δεν μας λένε. Το κατά κεφαλή χρέος. Δηλαδή πόσα χρωστάει ο κάθε Έλλην και η κάθε Ελληνίς. Ο δείκτης αυτός κρύβει πολλές εκπλήξεις και τελικά δεν είναι τα πράγματα καθόλου έτσι όπως μας τα λένε.
 

Οι κυρώσεις της Δύσης κατά του Putin πέτυχαν το αδιανόητο... Να αμφισβητηθεί το δολάριο

Βασιζόμενες όλο και περισσότερο στο δολάριο για να δώσουν τις γεωπολιτικές τους μάχες, οι ΗΠΑ όχι μόνο κινδυνεύουν να πλήξουν την εξέχουσα θέση του δολαρίου στις παγκόσμιες αγορές, αλλά θα μπορούσαν τελικά να υπονομεύσουν την ικανότητά τους να ασκούν επιρροή στην παγκόσμια σκηνή 
 
Σε όλο τον κόσμο αναπτύσσεται μια αντίδραση κατά της ηγεμονίας του δολαρίου ΗΠΑ.
 
Η Βραζιλία και η Κίνα σύναψαν πρόσφατα συμφωνία για την εκκαθάριση των συναλλαγών με τα τοπικά τους νομίσματα, επιδιώκοντας να παρακάμψουν το δολάριο.