MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Αμερικανικές βάσεις στο Αιγαίο; Τι θα σημάνει για την Ελλάδα η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης; Δημ. Σταθακόπουλος

Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου
 
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων / ΑΠΕ :
 
Στις ΗΠΑ , δυνάμει τροπολογίας ζητείται από τον υπουργό Αμυνας και τον υπουργό Εξωτερικών να υποβάλουν από κοινού στις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου έκθεση για την σχέση ασφαλείας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας.
 
Η Γερουσία έχει ήδη υπερψηφίσει το δικό της νομοσχέδιο και πλέον τα δύο νομοθετικά σώματα βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου το οποίο θα σταλεί στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η τροπολογία της Βουλής προβλέπει ότι η έκθεση θα πρέπει να έχει κατατεθεί εντός δύο μηνών από την υπογραφή του τελικού νομοσχεδίου (NDAA), περιλαμβάνοντας τα ακόλουθα στοιχεία:
 

Σίγουρα αντιπολίτευση δεν έχουμε αλλά κινδυνεύουμε να μην έχουμε ούτε κυβέρνηση – Πως δάνεισαν ξανά τα κόμματα;

Η Ελλάδα έχει πολιτικούς της μετριότητας και εξελίσσεται σε φιάσκο - Αυτή είναι η σύγχρονη υπερήφανη Ελλάδα. 
 
Σίγουρα δεν έχουμε αντιπολίτευση στην Ελλάδα.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματικές ζυμώσεις ενόψει συνεδρίου έχει χάσει την δυναμική του και δεν πείθει την κοινωνία… 

Ο αντιπολιτευτικός λόγος ανύπαρκτος, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί μετά το σοκ των απανωτών ηττών… 

Το ΠΑΣΟΚ με 404 εκατ χρέη και υπερδανεισμένο κόμμα επίσης δεν μπορεί να ορθώσει πολιτικό λόγο. 

Χαμός στην Τουρκία για το κόψιμο του “Ατατούρκ” από τη Disney+

Μορφή χιονοστιβάδας στο μέσον του καλοκαιριού παίρνουν οι εκδηλώσεις οργής στην Τουρκία κατά της Disney Plus για την απόφασή να μην προβάλει την δραματοποιημένη σειρά έξι επεισοδίων για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, στελέχη της αντιπολίτευσης, αλλά και πρόσωπα των γραμμάτων και των τεχνών κατηγορούν το αμερικανικό δίκτυο ότι υπέκυψε στις πιέσεις του αρμενικού λόμπι και δεν θα προβάλει τη σειρά για τον ιδρυτή της Τουρκίας, που επρόκειτο να βγει στην επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, στις 29 Οκτωβρίου.