MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Σε εξέλιξη η απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ – Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 24ωρη γενικής απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ λόγω της ακρίβειας που παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα και που έχει «γονατίσει» όλους τους εργαζομένους.
 

Ο θάνατος του δολαρίου αρχίζει ΣΗΜΕΡΑ- το τελευταίο κεφάλαιο μιας αυτοκρατορίας βασισμένης στο χρέος.

γράφει ο Mike Adams


«Αν θέλετε αέριο, βρείτε ρούβλια». Αυτά είναι τα λόγια του Vyacheslav Volodin, του προέδρου της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, όπως ανέφερε το BBC αυτή την εβδομάδα. Το ρεπορτάζ ακολουθεί με μια βόμβα που έχει αναφερθεί ελάχιστα

Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αρχίσει να απαιτεί πληρωμή σε ρούβλια για άλλα εμπορεύματα, όπως λιπάσματα, σιτηρά, μέταλλα και ξυλεία.

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία δεν απαιτεί απλώς ρούβλια για τις εξαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου, αλλά θα απαιτεί ρούβλια και για τα εμπορεύματα.

ΕΣΔΟΓΕ: Να καταργηθούν τα εμπόδια που στερούν το δικαίωμα προσφυγής για τις γερμανικές οφειλές

Με αφορμή την 81η επέτειο της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα απευθύνει δραματική έκκληση να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία και παράλληλα ζητά, για ακόμα μία φορά, από την κυβέρνηση και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να επιμείνουν στην εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της Βουλής της 17ης Απριλίου 2019 και να χαράξουν εθνική στρατηγική στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, καταργώντας αρχικά τα απαράδεκτα νομικά εμπόδια που στερούν τα θύματα από το δικαίωμά της προσφυγής τους στο φυσικό τους δικαστή.


Οι αριθμοί εκθέτουν την κυβέρνηση

Η πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και των «αρίστων» του απέτυχε παταγωδώς


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το σύστημά του προσπαθούν να περάσουν μια «τεχνοκρατική» εικόνα για την κυβέρνηση. Οι αυτοαποκληθένες «άριστοι» υποτίθεται ότι γνωρίζουν πώς να διαχειρίζονται την εξουσία, να ξεπερνούν τις κρίσεις και να βοηθούν την κοινωνία λαμβάνοντας ορθές αποφάσεις. Αυτή η εντύπωση δύναται να υπάρχει μόνο εντός του φιλικού για την κυβέρνηση περιβάλλοντος, το οποίο έχουν δημιουργήσει τα πακέτα τύπου Πέτσα, που λαμβάνουν κάθε τόσο αρκετά συστημικά ΜΜΕ. Στην πραγματικότητα, δεν ισχύει.

Οι αριθμοί επιμένουν να διαψεύδουν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς του. Ένα από τα ηχηρότερα και πειστικότερα παραδείγματα των προαναφερθέντων είναι η διαχείριση της πανδημίας του Covid-19. Χθες καταγράφηκαν 70 θάνατοι από κορωνοϊό και έως τώρα ο συνολικός αριθμός των ελληνικών απωλειών από την πανδημία είναι 27.816!