MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Γιατί οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας δε διαδηλώνουν ποτέ κατά της Τουρκίας;

niekverlaan / pixabay
Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών, ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζε μια μερίδα ατόμων η οποία είχε συγκεντρωθεί έξω από την ισραηλινή πρεσβεία διαμαρτυρόμενη για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Είναι αντιληπτό το αντιπολεμικό μήνυμα αν και πιστεύω όχι τόσο ταιριαστό για την πολυπλοκότητα της κατάστασης στην περιοχή.


Σίγουρα φώναξαν και άλλα συνθήματα και τις προσεχείς ημέρες θα ακουστούν τα ίδια που ακούγονται χρόνια τώρα σε ανάλογες κινητοποιήσεις, υπέρ των Παλαιστινίων.

Οι Έλληνες έχουν μια ενστικτώδη παρόρμηση για την υποστήριξη του αδύναμου, του αδικημένου.

Η νέα απάτη από τα Ellinika Hoaxes: Πώς επιχειρούν να καλύψουν την επικοινωνία του ΣΕΑ Θ.Ντόκου με τους Τούρκους

Η περιβόητη ΜΚΟ που βρίσκεται πίσω από τα Εllinika Ηoaxes, θησαυρίζοντας (έσοδα 750.000 ευρώ από FB σε δύο μόλις δύο χρόνια, αλλά και αρκετές χιλιάδες ευρώ από άλλες πηγές απλά συκοφαντώντας ιστοσελίδες και δημοσιογράφους), προσπαθήσουν να «διαψεύσουν» το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του pronews.gr που βασίστηκε στα στοιχεία του WikiLeaks, για την διαρροή έκθεσης από τον τότε γενικό διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ και νυν Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, Θ.Ντόκου, προς την Τουρκία.


Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός ότι η ουσία είναι ότι ο Θ.Ντόκος είχε απ'ευθείας επαφή και παρείχε ιδιωτική ενημέρωση στην τουρκική πρεσβεία των Βρυξελλών (ή της Αθήνας), που είναι και το πλέον σημαντικό στην όλη υπόθεση και πάμε στα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι η ΜΚΟ Εllinika Ηoaxes, απλά ψεύδεται και συκοφαντεί για άλλη μία φορά.