MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Eurostat: Εκτίναξη πληθωρισμού 12% στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Σε δυσθεώρητα ύψη ο πληθωρισμός της χώρας με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη για τον μήνα Ιούνιο, κάτι που σημαίνει ότι ο πραγματικός πληθωρισμός θα είναι τουλάχιστον στο 12,5%.


Η Eurostat έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα ευρωπαϊκά στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού, καταγράφοντας ότι η χώρα μας και η Ευρωζώνη πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.

Ο μέσος πληθωρισμός στην ζώνη του ενιαίου νομίσματος ανέβηκε στο 8,6% από 8,1% που ήταν για τον μήνα Μάιο, παρά το γεγονός ότι ορισμένες χώρες παρουσιάζουν μείωση.

Βούλευμα «βόμβα»: Novartis χωρίς σκευωρία, κυβέρνηση χωρίς άλλοθι

Για άλλη υπόθεση παραπέμπονται Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη. Καταπέλτης το Δικαστικό Συμβούλιο, υπαρκτό το σκάνδαλο Novartis. Τι απαντούν Παπαγγελόπουλος, Τουλουπάκη, Παπαδάκου, Φιλιππάκης.


«Καταπέλτης» αποδεικνύεται το βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται σε ειδικό δικαστήριο η Ελένη Τουλουπάκη και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καθώς καταρρίπτει πλήρως τις κατηγορίες και τα μυθεύματα περί σκευωρίας πίσω από την υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με το θέμα της φαρμακοβιομηχανίας, σημειώνεται ότι η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ενήργησαν με βάση τον νόμο και τα καθήκοντά τους. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι διαλύεται πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα και επιβεβαιώνεται η ύπαρξη του σκανδάλου Novartis.