MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Μετά την Ουκρανία οι ΗΠΑ βάζουν την υπογραφή τους και στο τέλος της ΕΕ – Πώς η δυτική συμμαχία διαλύεται οριστικά δια χειρός Biden

Η αμερικανική πολιτική των βιομηχανικών επιδοτήσεων θα έχει τρομακτικές συνέπειες για την Ευρώπη - Οι Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν μία υπαρξιακή πρόκληση
 
Η βιομηχανία της Ευρώπης βρίσκεται «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και αυτό οφείλεται στην αύξηση των τιμών της ενέργειας και του φυσικού αερίου, αλλά και στις νέες επιδοτήσεις της Ουάσιγκτον για αμερικανικές εταιρείες, υποστηρίζει το Politico σε δημοσίευμά του.
 
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, βάσει του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού, που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο, χορηγεί τώρα 369 δισεκατομμύρια δολάρια (σε επιδοτήσεις) στην «πράσινη» βιομηχανία. 

Η μεγάλη μνημονιακή ληστεία στις συντάξεις!

Η κυβέρνηση συντηρεί την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, η οποία έχει κριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως αντισυνταγματικό για τα έτη 2017 και 2018
 
Την ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει την κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους, μέσω της οποίας ωφελούνται ελάχιστα οι πολλοί και σημαντικά μία μικρή μειονότητα, αποσιωπά έντεχνα το γεγονός ότι διατηρεί αμείωτη την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), η οποία επιβλήθηκε το 2011.
 

Roubini: Αναπόφευκτo πλέον το ξέσπασμα της «μητέρας όλων των κρίσεων» - Σκάει η «φούσκα» δημόσιου και ιδιωτικού χρέους

Ποια είναι η συνταγή της χρεοκοπίας που υιοθετήθηκε 
 
Υστέρα από μια μακρά περίοδο εξαιρετικά χαλαρών δημοσιονομικών, νομισματικών και πιστωτικών πολιτικών και τα σοκ στην προσφορά αγαθών οι στασιμοπληθωριστικές τάσεις ασκούν πιέσεις σε ένα τεράστιο ''βουνό'' χρέους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
 
Η μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων διαφαίνεται στο ορίζοντα, και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα μπορούν να κάνουν ελάχιστα για να την αντιμετωπωπίσουν, εξηγεί σε άρθρο του στο Project Syndicate ο «προφήτης» της προηγούμενης χρηματοπιστωτικής κρίσης Nouriel Roubini την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022.

Υποκλοπές Αρχηγών: Ακούγοντας εκείνους που υπηρετούν την εθνική ασφάλεια για…λόγους εθνικής ασφάλειας!

Ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΣ «στόχοι» παρακολούθησης από την ΕΥΠ κι έπεται συνέχεια; Οι σημερινές λίστες υποκλοπών που δημοσιεύει το Documento, επιβεβαιώνουν όσα αναμέναμε και είχαμε προαναγγείλει, για κοριούς και εντός του στρατεύματος. Η αποκάλυψη για τους δύο Αρχηγούς πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία που αφορά στο στράτευμα…
 
Η κυβέρνηση προφανώς θα κρυφτεί όσο το δυνατόν περισσότερο πίσω από το απόρρητο και θα συνεχίσει να απαξιώνει τις αποκαλύψεις κάνοντας λόγο για «μυθεύματα».