MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Υποκλοπές Αρχηγών: Ακούγοντας εκείνους που υπηρετούν την εθνική ασφάλεια για…λόγους εθνικής ασφάλειας!

Ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΣ «στόχοι» παρακολούθησης από την ΕΥΠ κι έπεται συνέχεια; Οι σημερινές λίστες υποκλοπών που δημοσιεύει το Documento, επιβεβαιώνουν όσα αναμέναμε και είχαμε προαναγγείλει, για κοριούς και εντός του στρατεύματος. Η αποκάλυψη για τους δύο Αρχηγούς πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία που αφορά στο στράτευμα…
 
Η κυβέρνηση προφανώς θα κρυφτεί όσο το δυνατόν περισσότερο πίσω από το απόρρητο και θα συνεχίσει να απαξιώνει τις αποκαλύψεις κάνοντας λόγο για «μυθεύματα».
 
Όμως επειδή ούτε ο Αίσωπος τον οποίο επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες σε δήλωση του δεν ήταν τόσο ευφάνταστος ώστε να γράψει ότι κυβερνητική εξουσία παρακολουθούσε στρατιωτικούς στους οποίους έχει αναθέσει την Εθνική Ασφάλεια της χώρας, επικαλούμενη -η κυβέρνηση- την Εθνική Ασφάλεια μάλλον η κυβέρνηση θα πρέπει να προετοιμάζεται για την επόμενη γραμμή άμυνας της ,όταν τα στοιχεία θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας.
 
Περί αυτού πρόκειται! Οι υποκλοπές της ΕΥΠ -που τώρα λέγονται …επισυνδέσεις- γίνονται με την επίκληση κάποιου λόγου εθνικής ασφάλειας. Αυτό έχουν επικαλεστεί για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, χωρίς ακόμη ο ίδιος, αλλά και οι πολίτες να έχουν μάθει ποιος ήταν αυτός!
 
Τώρα έχουμε τους Αρχηγούς δύο Γενικών Επιτελείων!
 
Ο Α/ΓΕΕΘΑ Κώστας Φλώρος, το περιβάλλον του οποίου σε κάθε ευκαιρία υπερτονίζει την «εξαιρετική σχέση» που υπάρχει με τον πρωθυπουργό και θεωρεί δεδομένη την παραμονή του για τέταρτο χρόνο στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, για ποιο λόγο παρακολουθείτο;
 
Ο Α/ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης ,Αξιωματικός άριστος και άνθρωπος χαμηλών τόνων -τόσο που κάποιοι τον κατηγορούν γι΄ αυτό- για ποιο λόγο ήταν υπό παρακολούθηση;
 
Σε ποια άλλη -κανονική- χώρα του κόσμου γίνονται τέτοιες αποκαλύψεις και η κυβέρνηση τις…προσπερνά επικαλούμενη τον Αίσωπο αλλά και την προσβλητική βεβαιότητα ότι «οι πολίτες δεν ασχολούνται με αυτά»;
 
Από την άλλη πλευρά βεβαίως θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των Αρχηγών. Σε άλλες εποχές με άλλους Αρχηγούς θα αναμέναμε παραιτήσεις. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο σήμερα. Η κυβερνητική γραμμή «φέρτε μας αποδείξεις» είναι πάρα πολύ βολική, αλλά δεν μπορεί πια να τραβήξει μακριά.
 
Τα ονόματα των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ δεν μπορούν να καλύψουν και το όνομα του πρώην διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Αντιπτέραρχου ε.α Θ.Λάγιου. Ο κ.Λάγιος είχε φροντίσει με επιμέλεια να τηρηθούν με σχολαστικότητα οι διαδικασίες για την επιλογή των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Δεν είναι μυστικό ότι αυτή του η επιμέλεια είχε δυσαρεστήσει πολλούς. Όπως και η επιλογή των γαλλικών φρεγατών τελικά.
 
Υπό παρακολούθηση είχε τεθεί και ο διάδοχος του Αντιναύαρχος ε.α Α.Αλεξόπουλος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου