MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Γ. Φίλης : Πορεία χρήσης πυρηνικών, η Τουρκία και οι «καθαρές κουβέντες» της Ελλάδας στις ΗΠΑ

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και διδάκτορας Γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης, εξηγεί στον 98.4 το πώς η Ρωσία απέκτησε χαρακτηριστικά σε ιστορικό χρόνο μεγάλης Ευρωπαϊκής δύναμης , με τους λεγόμενους «Βόρειους Πολέμους» και προσεγγίζει την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η Ρωσική πλευρά αν θεωρήσει ότι απειλείται ευθέως η στρατηγική εσωτερικής της ασφάλειας θα κλιμακώσει και με την παρουσία στη περιοχή τακτικών πυρηνικών όπλων. 
 

Έχασε τα λόγια του ο Μητσοτάκης με την ερώτηση του Αμερικανού δημοσιογράφου

Στριμώχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος δεν κατάφερε να πείσει με τους ισχυρισμούς του


Κρύος ιδρώτας έλουσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την ερώτηση του Αμερικανού δημοσιογράφου Ντέιβιντ Ιγκνάτιους που τον «στρίμωξε» για την Ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός που φαίνεται δεν έχει συνηθίσει οι δημοσιογράφοι της χώρας του να του κάνουν τέτοιες (μιας που δεν τους επιτρέπεται, μπορεί κανείς να σχολιάσει) απάντησε με αμηχανία στην ερώτηση που του έθεσε ο δημοσιογράφος κατά την διάρκεια της συνέντευξης στο πανεπιστήμιο Georgetown University.