MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

6 δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ διαγράφονται από την ΕΣΗΕΑ

Έξι στο σύνολό τους δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ διαγράφονται από την ΕΣΗΕΑ λόγω της μη συμμετοχής τους στην τελευταία 48ωρη απεργία του κλάδου για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η εν λόγω απόφαση του Πειθαρχικού, ωστόσο, δεν έχει σύμφωνα με τις «Τυπολογίες» αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ, καθώς αναμένεται να συζητηθεί και στο δευτεροβάθμιο όργανο.

Είναι η Γερμανία μία αμερικανική αποικία;

Από θεωρητικής πλευράς η χώρα είναι εθνικά ανεξάρτητη, αλλά στην πραγματικότητα η εθνική της κυριαρχία είναι πολύ περιορισμένη – παραμένοντας στην ουσία ένα προτεκτοράτο των Η.Π.Α., ο βασικός ρόλος του οποίου είναι ο έμμεσος έλεγχος της Ευρώπης και η εξυπηρέτηση των γεωπολιτικών στόχων της υπερδύναμης.

Ανάλυση 

Εάν η Γερμανία είναι πράγματι αμερικανικό προτεκτοράτο, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι οι Γερμανοί, τότε ποιός είναι ο πραγματικός κυρίαρχος της Ευρωζώνης και της ΕΕ; Ποιός ο ρόλος του επενδυτικού κολοσσού των 6,3 τρις $, της Black Rock που αποτελεί το βασικό μέτοχο όλων των μεγάλων εισηγμένων εταιρειών του γερμανικού δείκτη DAX (πηγή); Σε ποιόν ανήκει η Deutsche Bank, στη διοίκηση της οποίας τοποθετήθηκε καινούργιος επικεφαλής μετά τις αποτυχίες του προηγουμένου, σηματοδοτώντας την απομάκρυνση της από τις διεθνείς επενδυτικές δραστηριότητες; 

Κραχ φοβούνται οι μεσίτες στην κτηματαγορά λόγω πλειστηριασμών

Συνθήκες «κραχ» αναμένεται να επικρατήσουν στην κτηματαγορά μόλις εκδηλωθεί το… τσουνάμι των πλειστηριασμών, που συμφώνησαν για την επόμενη τετραετία κυβέρνηση και δανειστές, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Παρά τις δικλίδες ασφαλείας, που φρόντισαν από νωρίς να θέσουν τα ιδρύματα, διακρατώντας μεγάλο ποσοστό των εκπλειστηριαζόμενων ακινήτων, για να μην προκαλέσουν κατάρρευση των τιμών, στελέχη του εγχώριου real estate εκτιμούν πως όσο διευρύνεται ο όγκος των εκπλειστηριαζόμενων ακινήτων τόσο θα δυσχεραίνεται η διαχείρισή τους.

Credit Suisse: Έως το 2030 τα 2/3 του παγκόσμιου πλούτου θα βρίσκεται στο 1% του πληθυσμού

Τεράστιο το χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και όλους τους υπόλοιπους

Μπορεί σήμερα το ήμισυ του παγκόσμου πλούτου να βρίσκεται στα χέρια του 1% του πληθυσμού της γης, αλλά έως το 2030, το 1% θα κατέχει πολύ περισσότερα.

Θα κατέχει δηλαδή τα 2/3 του παγκόσμιου πλούτου.

Αυτό αναφέρει νέα ανάλυση της Credit Suisse, η οποία τονίζει για ακόμη μία φορά το τεράστιο χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και όλους τους υπόλοιπους.
Σύμφωνα με την έκθεση της Credit Suisse, από το 42,5% του συνολικού πλούτου στον κόσμο, που ήταν το ποσοστό τους στο κορύφωμα της οικονομικής κρίσης, οι πλουσιότεροι του πλανήτη πλέον τώρα κατέχουν το 50,1% ή 140 τρισ. δολάρια. 

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ;

Όλοι συζητάμε για τη διάκριση των εξουσιών και ψάχνουμε να δούμε αν αυτές είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους ή όχι. Προσέξαμε άραγε ποτέ ότι στην ουσία σήμερα αυτές καταργούν τη λαϊκή κυριαρχία;

Μας ενδιαφέρει μόνο ο βαθμός της ανεξαρτησίας ή εξάρτησης μεταξύ των τριών εξουσιών (εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής), αλλά δεν μας απασχολεί μου φαίνεται καθόλου, το εάν αυτές οι τρεις εξουσίες, ανεξάρτητες ή εξαρτημένες μεταξύ τους, πηγάζουν πραγματικά και ελέγχονται από το λαό.