MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Από το 1822, είχαμε 215 κυβερνήσεις και 104 πρωθυπουργούς!

Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr

Οι σημερινές εκλογές, 65ες από την απελευθέρωση της Ελλάδος από τον Τουρκικό ζυγό, θα χρήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη 105ο πρωθυπουργό της Ελλάδος (42ο μεταπολεμικό), ή θα παραμείνει στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας; Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Μητσοτάκης φέρεται ως επικρατέστερος νικητής με μεγάλη διαφορά, αλλά την απάντηση θα την δώσει το βράδυ η κάλπη. Και όπως έλεγε ο αείμνηστος Κων. Καραμανλής, «ουδείς γνωρίζει τι κυοφορεί η θηλυκού γένους κάλπη…». Οι σημερινές βουλευτικές εκλογές, με πρώτες εκείνες που διεξήχθησαν το 1844, λένε πολλοί, ότι δεν κρύβουν εκπλήξεις. 

Η ώρα των εθνικών αποφάσεων

Τονίζοντας ξανά πως η Ελλάδα δεν έχει μέλλον εντός της πολιτικής των μνημονίων που έχει στόχο την υφαρπαγή τω ιδιωτικών και δημοσίων περιουσιακών της στοιχείων, με τη μετατροπή των Ελλήνων σε φθηνούς, εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους των ξένων νέων ιδιοκτητών της, εύχομαι και ελπίζω να ξημερώσει μία καινούργια ημέρα – η οποία θα βρει τους Έλληνες ενωμένους και όχι διχασμένους, αφού μόνο έτσι θα μπορούν να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον τους, ιδιαίτερα το μέλλον των παιδιών τους, καθώς επίσης θα είναι σε θέση να μετατρέψουν την πάμπλουτη, πολλαπλά προικισμένη χώρα τους παρά τις αντιξοότητες σε ένα επιτυχημένο Έθνος, ανακτώντας την εθνική της κυριαρχία και κατακτώντας αυτά που πραγματικά της αξίζουν. 

Απόψε το χρώμα θα αλλάξει μόνο. Ο τοίχος θα παραμείνει ο ίδιος

Το τελευταίο διάστημα διακρίνει κανείς ένα ντοπάρισμα των οργανωμένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Σχόλια, φωτογραφίες και μηνύματα για...αγώνες. Βέβαια είναι κατανοητό. Ένα κόμμα που δεν έλαβε το μήνυμα της κάλπης του 2009, επανέρχεται. 

Του Στρατή Μαζίδη

Τα πόστα θα αλλάξουν. Για πόσο; Δεν το γνωρίζει κανείς. Στην πραγματικότητα όμως θα αλλάξει τίποτε; Θα ακυρωθούν πολλές ενέργειες κι αποφάσεις της απερχόμενης κυβέρνησης οι οποίες βρίσκουν αντίθετο το ακροατήριο στο οποίο θεωρητικά απευθύνεται η ΝΔ;

Απίστευτος θησαυρός! 20 τρισ. η αξία των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Αμύθητο θησαυρό έχει η χώρα μας

Το αντιληφθήκατε; Μάλλον όχι και δικαιολογημένα. Η Ελλάδα από την περασμένη Πέμπτη τροχοδρόμησε για μία άλλη πορεία, ένα άλλο καλύτερο μέλλον. Ανάσταση το αποκάλεσε ο Αντώνης Φώσκολος. Ποιος είναι θα αναρωτηθείτε ο Αντώνης Φώσκολος και η άποψή του έχει τόση μεγάλη σημασία και σπουδαιότητα. Είναι ομότιμος επιστημονικός ερευνητής της καναδικής κυβέρνησης και ομότιμος καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι ο πρώτος επιστήμονας που από το 2010 υποστήριζε με θέρμη ότι υπάρχουν υδρογονάνθρακες στην Κρήτη και τότε κανείς δεν τον πίστευε.