MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΕ μεταναστευτικό: Από το “όποιος τρυπώσει” στο “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”

Περιστατικά εγκληματικότητας, αλλά κυρίως η εκλογική καταβαράθρωση των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στην ανατολική Γερμανία, με αντίστοιχη εκτόξευση κομμάτων που είναι αντίθετα με την ανοχή της παράνομης μετανάστευσης, υποχρέωσαν την κυβέρνηση Σολτς να εγκαταλείψει τις γνωστές φιλελέ ιδεοληψίες για το μεταναστευτικό. Προσανατολίζεται στο να στείλει πίσω μετανάστες στις χώρες πρώτης εισόδου (κυρίως Ελλάδα και Ιταλία) ακόμα κι όσους εκεί έχουν λάβει άσυλο.
 
Είναι προφανές ότι εάν το Βερολίνο κάνει πράξη την απόφασή του, η Ελλάδα, στην οποία συνεχίζουν να εισέρχονται σχεδόν καθημερινά παράνομοι μετανάστες από Ασία και Αφρική, θα δεχτεί πίσω δεκάδες χιλιάδες με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο επίπεδο των εθνικών και κοινωνικών παρενεργειών. Αυτά, όμως, συμβαίνουν όταν στην ΕΕ κυριαρχούν φιλελέ ιδεοληψίες για το μεταναστευτικό, σε συνδυασμό με οικονομίστικες σκοπιμότητες για φτηνό εργατικό δυναμικό.
 

Β.Όρμπαν κατά Κομισιόν: «Να μας δώσετε τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ που ξοδέψαμε για την προστασία των συνόρων της ΕΕ»

Σκληρή απάντηση στην ΕΕ μετά την περικοπή ευρωπαϊκών πόρων γιατί δεν δέχεται παράνομους μετανάστες
 
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό με την αλλαγή της Γερμανίας, η οποία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να κλείσει τα σύνορα και να κάνει ελέγχους.
 
Την ίδια ώρα η Ουγγαρία είναι έτοιμη να ασκήσει αγωγή σε βάρος της Κομισιόν ζητώντας της να καλύψει το κόστος που κατέβαλε για να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που η Βουδαπέστη λέει πως της στοίχισε γύρω στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν.
 

Πρωτοφανές – Η Γερμανία αναστέλλει σιωπηρά τη Συνθήκη Σένγκεν, λόγω μετανάστευσης

Σύμφωνα με το Reuters, η Γερμανία εντείνει τους ελέγχους σε όλα τα σύνορα στο πλαίσιο της καταστολής της μετανάστευσης
 
Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ, η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αναστολής της μετανάστευσης. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες της ΕΕ.
 
Ο χώρος Σένγκεν είναι μια περιοχή που περιλαμβάνει 29 ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επίσημα καταργήσει τους συνοριακούς ελέγχους στα αμοιβαία σύνορά τους.
 
Σύμφωνα με το Reuters όμως, η Γερμανία εντείνει τους ελέγχους σε όλα τα σύνορα στο πλαίσιο της καταστολής της μετανάστευσης.

Θηλιά 371 δισ. ευρώ στον λαιμό των Ελλήνων!

«Βουνό» σχηματίζουν οι οφειλές των πολιτών σε Eφορία, Ταμεία, τράπεζες και funds - Καθυστερεί (πάλι) ο φορέας απόκτησης ακινήτων
 
Τον απόλυτο εφιάλτη για την ελληνική οικονομία αποτελεί το ιδιωτικό χρέος, μια «κρυφή» πληγή που στέκεται σε μια κλωστή πριν σπάσει, με απρόβλεπτες συνέπειες.
 
Τα χρέη σε Εφορία, Ταμεία, τράπεζες και funds ξεπερνούν τα 370 δισ., που, αν συνυπολογιστούν στα 407 δισ. του συνολικού δημόσιου χρέους, τότε το συνολικό χρέος υπερβαίνει το ΑΕΠ της χώρας πάνω από 3,5 φορές!
 

Πάνω από 400 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος

Τα τρία ανησυχητικά στοιχεία μέχρι το 2027 και γιατί αποτελεί έτος «κλειδί» το 2032
Νέα αύξηση του συνολικού δημόσιου χρέος της χώρας καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του 2024, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τα 407 δισ. ευρώ.
 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το συνολικό δημόσιο χρέος της χώρας στο τέλος του περασμένου Ιουνίου διαμορφώθηκε στο ποσό των 407,059 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 537.000.000 ευρώ, σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2023, οπότε είχε διαμορφωθεί σε 406.522.000 ευρώ.
 

«Failed State α λα ελληνικά»-Κώστας Καραϊσκος

Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών
στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, Κυριακή 9
Ιουνίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Γράφει ο 
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ
 
Ας είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς σε τούτη την κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο. Ζούμε σε ένα failed State, σε ένα αποτυχημένο κράτος, που διατηρεί ακόμα κάποιες λειτουργίες του χάρη στην αδράνεια, στους διεθνείς οργανισμούς όπου ανήκει και σε κάποιες συγκυρίες.
 
Βεβαίως δεν κάνω σύγκριση με κράτη σαν τη Σομαλία, την Αϊτή ή άλλες χώρες του παλιού Τρίτου Κόσμου όπου συνήθως απέδιδαν τον ανωτέρω χαρακτηρισμό. Έχει όμως σημασία η πορεία στον χρόνο και η πραγματική ουσία των κρατικών λειτουργιών, όχι το όποιο βιοτικό επίπεδο μιας κοινωνικής μερίδας.