MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Η ελληνική διαστροφή

Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, η Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν στόχο γενοκτονίας των Πολιτών της από τους Γερμανούς και υφαρπαγής της ως χώρα – είτε με στρατιωτικά όπλα όπως το 1940, είτε με οικονομικά όπως σήμερα. Ταυτόχρονα οι Έλληνες αφενός μεν ήταν οι πρώτοι που συγχωρούσαν τους Γερμανούς για τα εγκλήματα τους, αφετέρου αυτοί που δεν δίσταζαν να μεταναστεύουν στη Γερμανία αναζητώντας εργασία – αμέσως μετά το 2ο ΠΠ, αλλά και σήμερα. Τα γεγονότα αυτά, σε συνδυασμό με εκείνους τους Έλληνες που τάσσονται υπέρ της μη πληρωμής των γερμανικών οφειλών από το 2ο ΠΠ και που διακωμωδούν το δικαίωμα αποζημίωσης της χώρας μας για τις καταστροφές που μας προξένησαν τα μνημόνια σύμφωνα με το άρθρο 340 του Μάαστριχτ, θα πρέπει να εξετασθούν από την επιστήμη της συλλογικής ψυχοπαθολογίας.

Στα 2,9 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία το πρώτο τετράμηνο του 2019

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δημοσιοποίησε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία το πρώτο τετράμηνο του έτους έφτασαν στα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το κράτος ανήλθε τον Απρίλη στο ποσό των 104,318 δις. ευρώ, ενώ σε 1,25 εκατομμύρια οφειλέτες έχουν επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

«Οδοστρωτήρας για τα δικαιώματα των εργαζομένων ο Μητσοτάκης»

Πυρά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, την υπουργό Εργασίας και από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας το μεσημέρι της Τρίτης, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο κατά το οποίο επιχειρηματίες του ζητούν τη θεσμοθέτηση της επταήμερης εργασίας έναντι του «εκβιασμού που γίνεται από τους ελέγχους», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανίζεται αποφασισμένος να «σαρώσουμε τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα» ως «οδοστρωτήρες».

Ν. Λυγερός - Η καινοτομία του Νίκολα Τέσλα.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 

Ν. Λυγερός - Η καινοτομία του Νίκολα Τέσλα.

Ηλιούπολη

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019


Όσο δεν παράγουμε, θα βουλιάζουμε

Ένα μόνο τουρκικό ναυπηγείο, με 200 περίπου πλοία τον χρόνο, μέχρι και το 2017 στηριζόταν κατά 50% περίπου σε επισκευές που έκαναν εκεί ελληνικά πλοία – ενώ οφείλουμε να προσθέσουμε εδώ πως δεν είναι ο μοναδικός τρόπος, με τον οποίο στηρίζουμε την τουρκική οικονομία. Για παράδειγμα, το βαμβάκι μας εξάγεται κυρίως στην Τουρκία, εισπράττουν οι αγρότες μας περί τα 350 εκ. €, μετατρέπεται εκεί σε νήμα και το εισάγουμε πληρώνοντας 1,5 δις € – ενώ τα ρούχα του Ελληνικού Στρατού φτιάχνονται στα Άδανα της Τουρκίας. Έτσι ασφαλώς η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.