MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Πέτυχε τον στόχο του ο «απομονωμένος» Ερντογάν – Δωράκι των ΗΠΑ τα F16

( John.k - Ο πρωθυπουργός εξυπηρετώντας πλήρως τα συμφέροντα της Τουρκίας, έκανε διάφορες δηλώσεις ευλογώντας για ακόμα μια φορά τα γένια του... Ετοιμάζεται για ακόμα μια φορά να κλείσει πάλι μέσα τους Έλληνες, και να τους τιμωρήσει και πάλι , αφήνοντας απλά τους Τούρκους να αλωνίζουν στο Αιγαίο…. )
 
Αντάλλαγμα η αναβάθμιση του στόλου των F-16 στον Ερντογάν για να πει το «ναι»

Ο,τι θέλει κάνει ο «απομονωμένος» Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος κατάφερε να πάρει το αντάλλαγμα που ζητούσε προκειμένου να προχωρήσει την άρση του βέτο για την ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο NATO πριν την έναρξη της Συνόδου.

Πριν καλά καλά πέσουν οι υπογραφές, η βοηθός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως τα σχέδια εκσυγχρονισμού των τουρκικών F-16. Η Celeste Wallander, δήλωσε επίσημα πως «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως τα σχέδια εκσυγχρονισμού του στόλου των F-16 της Τουρκίας».

«Αυτά τα σχέδια είναι στα σκαριά και πρέπει να υλοποιηθούν μέσω της διαδικασίας σύναψης συμβάσεων, αλλά οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον εκσυγχρονισμό του στόλου μαχητικών της Τουρκίας, γιατί αυτό συμβάλλει στην ασφάλεια του ΝΑΤΟ… Οι ισχυρές αμυντικές δυνατότητες της Τουρκίας συμβάλλουν σε μια ισχυρή άμυνα του ΝΑΤΟ», συνέχισε η Wallander.

Γιάννης Μάζης, Γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό το κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου του ΝΑΤΟ

Δίνω τεράστια σημασία στο κείμενο συμπερασμάτων αυτής της συνόδου, του ΝΑΤΟ, πιστεύω ότι από το ύφος το περιεχόμενο την ποιότητα, την λήψη θέσεως ή μη, όπως αυτή θα εμφανιστεί στο κείμενο συμπερασμάτων θα εξαρτηθούν πάρα πολλά πράγματα δηλώνει ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης.


Δεν πάω καταρχάς στα υπέρβαρα ας πάμε στα φυσιολογικά, υπέρβαρα εννοώ την υπονόμευση ή μη του ίδιου του ΝΑΤΟ, εννοώ το τι θα γίνει και τι θα σηματοδοτηθεί από αυτή την σύνοδο. Αν λοιπόν το κείμενο συμπερασμάτων αποδώσει τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ πιστεύω ότι θα έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι με τις συνήθεις προκλήσεις της Τουρκίας η οποία θα ελπίζει πάντα στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην υπερίσχυση των ρεπουμπλικάνων Τραμπικής προελεύσεως εάν όμως το κείμενο των συμπερασμάτων δεν είναι όπως το περιέγραψα αλλά κρατάει ίσες αποστάσεις μεταξύ των δύο πλευρών και συμμάχων στο ΝΑΤΟ Ελλάδος και Τουρκίας τότε φοβούμαι ότι έχουμε ένα πολύ θερμό καλοκαίρι το οποίο θα τραβήξει

Μάζης: Φρικτά τα αποτελέσματα από αυτά που πήρε η Τουρκία στο NATO για Σουηδία και Φιλανδία

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών 
 

Η κοροϊδία των αναδρομικών: Πώς η κυβέρνηση εξαπάτησε τους συνταξιούχους

Τους προέτρεπε να μην προσφύγουν στα δικαστήρια το καλοκαίρι του 2020, αλλά το Ανώτατο δικαστήριο δικαίωσε μόνο όσους κατέθεσαν αγωγές!


«Η έκκληση που θα ήθελα να κάνω είναι οι συνταξιούχοι να έχουν λίγη υπομονή και να μην προσφεύγουν σε ένδικα μέσα, γιατί αυτό συνεπάγεται μεγάλη γραφειοκρατία, φόρτο στα δικαστήρια και, φυσικά, δαπάνη για τους ίδιους» δήλωνε ανερυθρίαστα ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στις 15 Ιουλίου 2020, λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επιστρέψει αναδρομικά 3,9 δισ. ευρώ στους συνταξιούχους.