MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Η Αναθεωρητική Τουρκία το «zero-sum-game», οι Ελληνικές Θέσεις και η κρίσιμη Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Μια μεγάλη συζήτηση για την κρισιμότητα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων με φόντο τις Συνόδους Κορυφής στην Ε.Ε και την καθοριστική Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη 28-30 Ιουνίου


-Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και πόσο επηρεάζουν γεωπολιτικά την Ανατολική Μεσόγειο και τους δρώντες της περιοχής μέχρι την Ευρασία

-Οι Τουρκικές Απαιτήσεις με τις αναβαθμισμένες πολεμικές απειλές και η στρατηγική των πιέσεων για διαπραγματεύσεις σε όλο το εύρος της αναθεωρητικής ατζέντας της Τουρκίας, ο ρόλος και τα σενάρια για την στάση των μεγάλων παικτών ισχύος και των παραγόντων των Συμμαχιών

-Οι εξελίξεις στο Κυπριακό , η διασύνδεση τους με την Ελληνική ΑΟΖ και τα σενάρια για το νησιωτικό σύμπλεγμα «κλειδί» του Καστελλόριζου , αλλά και των θαλάσσιων ζωνών Ανατολικά της Κρήτης με άξονα την μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας- Αιγύπτου και το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο

Γ. Κοντογιώργης : Αποτροπή σημαίνει 12 ν.μ. Αιγιαλίτιδα Ζώνη παντού , τώρα

Ο άλλοτε πρύτανης στο Πάντειο και ομότιμος καθηγητής, Γιώργος Κοντογιώργης, μιλώντας στον 98.4 , υποστήριξε ότι όλοι οι δρώντες μεγάλης ισχύος , πατώντας στην έλλειψη συνεκτικής εθνικής στρατηγικής βάθους, επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα κλίμα , με το δίλλημα « αν θέλετε να αγοράσετε χρόνο ηρεμίας με την αναθεωρητική Τουρκία, τότε πρέπει να προσέλθετε σε διαπραγματεύσεις, που θα περιλαμβάνουν και παραχωρήσεις». 
 

Το σχεδιασμένο παγκόσμιο οικονομικό τσουνάμι ξεκίνησε – H μεγαλύτερη φούσκα στην ιστορία σκάει λόγω ποσοτικής τρέλας…

Η ποσοτική χαλάρωση των κεντρικών τραπεζών δεν ήταν τίποτε άλλο από μια ποσοτική τρέλα


Ο πλανήτης βιώνει ένα ιστορικό γεγονός από την εποχή της 12ετούς περιόδου πλασματικής οικονομικής ευφορίας που δημιούργησαν αλόγιστα οι Κεντρικές Τράπεζες όπως η FED και η ΕΚΤ.

Από τη δημιουργία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την FED πριν από έναν αιώνα, κάθε σημαντική κατάρρευση της χρηματοπιστωτικής αγοράς πυροδοτήθηκε σκόπιμα με πολιτικά κίνητρα από την κεντρική τράπεζα.
 
Η κατάσταση δεν είναι διαφορετική σήμερα, καθώς σαφώς η Fed των ΗΠΑ ενεργεί με όπλο τα επιτόκια για να συντρίψει τη μεγαλύτερη κερδοσκοπική οικονομική φούσκα στην ανθρώπινη ιστορία, μια φούσκα που δημιούργησαν οι κεντρικές τράπεζες.
 

Η ρήτρα παγώνει, οι χρεώσεις «απελευθερώνονται»

Το περίπλοκο σύστημα με τις ρήτρες αντικαθίσταται από άλλο ένα χαοτικό σύστημα, το οποίο βάζει τους καταναλωτές να παρακολουθούν συνεχώς τις αλλαγές χρέωσης στις ιστοσελίδες των προμηθευτών.

Μπροστά στις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση μέσω τροπολογίας, με την οποία παγώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια για το διάστημα από 1η Αυγούστου του 2022 έως 1η Ιουλίου του 2023. 

Συνταγματάρχης MacGregor: «Έχασαν την Ουκρανία, αλλά ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ! Διαλύεται η Ευρώπη και έρχεται ΠΟΛΕΜΟΣ με Ρωσία»

Στην Αμερική οι στρατιωτικοί βλέπουν να έρχεται περίοδος ΓΕΡΗΣ ΚΡΙΣΗΣ και ΧΑΟΥΣ…


«Η Ουκρανία έχει χάσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά ορισμένοι δυτικοί ηγέτες θέλουν να τον συνεχίσουν με τον «πραγματικό στόχο» να έλξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια άμεση σύγκρουση με την Ρωσία», προειδοποίησε ο Αμερικανός απόστρατος συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ.

«Η Ουκρανία έχασε αυτόν τον πόλεμο. Θα έλεγα ότι το έχασε πριν από λίγο καιρό», είπε ο MacGregor στο podcast του δικαστή Andrew Napolitano «Judging Freedom».

«Η φθίνουσα δημοκρατία στην Ευρώπη»…

Herland


Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

Η ναζιστική νοοτροπία: Όταν ο Πρόεδρος της Συνέλευσης της Κοινωνίας των Εθνών το 1940, Carl J. Hambro έγραψε ένα βιβλίο για τη γερμανική κατοχή της Νορβηγίας κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, εξήγησε έξοχα τη ναζιστική νοοτροπία.
Με βάση μιαν αμείλικτη πεποίθηση του εθνικού εγωισμού, η ουσία του κτητικού ναζιστικού δόγματος ήταν ότι «είναι το καλύτερο πράγμα για κάθε έθνος να κυβερνάται από εμάς», γράφει στο «Το Είδα να Συμβαίνει στη Νορβηγία».

Έθνη που επιθυμούσαν να διατηρήσουν την εθνική κυριαρχία και την πολιτιστική τους ταυτότητα και αρνήθηκαν να υποταγούν στον γερμανικό πολιτισμό και την κυριαρχία θεωρήθηκαν αμέσως ως εχθροί, γράφει η ιστορικός Hanne Nabintu Herland στην τακτική στήλη της στο World Net Daily, το μεγαλύτερο συντηρητικό ειδησεογραφικό δίκτυο στην Αμερική.