MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

«Το Σύνταγμα και τα μη κρατικά Πανεπιστήμια»! Σταθακόπουλος-Δεσποτόπουλος

Λειτουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα,  σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Ελληνικό Σύνταγμα.
 
Δημήτρης Σταθακόπουλος Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Δρ Παντείου Πανεπιστημίου
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ
Διεθνολόγος
 
Θεωρούμε καθήκον μας να παρέμβουμε στο δημόσιο διάλογο, που αφορά στην ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.
 
Η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης έρχεται να  καταργήσει μία εθνική  ιδιαιτερότητα, που αντιβαίνει σε μεγάλο βαθμό τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας. Η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι μία από τις ελάχιστες χώρες, που επιτρέπει αναχρονιστικά και εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου την λειτουργία μόνο κρατικών πανεπιστημίων.
 

Νέος διασυρμός για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Εγκρίθηκε το ψήφισμα-καταδίκη για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα

Πέρασε το ψήφισμα – κόλαφος στο Ευρωκοινοβούλιο - Σε κίνδυνο η Ελλάδα
 
Νέο χαστούκι για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη φέρνει η εξέλιξη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, όπου υπερψηφίστηκε το ψήφισμα για την καταδίκη της Ελλάδας αναφορικά με το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου.
 
Υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν 330 ευρωβουλευτές, ενώ καταψήφισαν συνολικά 254 και δήλωσαν αποχή 26. Παρά τις προσπάθειες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να μετριάσουν τον σάλο με αντι-ψήφισμα των ευρωβουλευτών της ΝΔ, η ανησυχία στις Βρυξέλλες είναι έντονη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Το κράτος δικαίου, η Ελευθερία του Τύπου και η δημοκρατία στην Ελλάδα, βρίσκονται σε κίνδυνο.
 

Το Politico «καρφώνει» Μητσοτάκη: Διχάζει την Ελλάδα για να ξεπλυθεί από τις υποκλοπές!

( John.k - Πρέπει να περάσει από ειδικό δικαστήριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις παράνομες παρακολουθήσεις, σαν αρχηγός της ΕΥΠ )

Με ένα αποκαλυπτικό του άρθρο, το Politico δικαιώνει πλήρως το Newsbreak.gr αναφορικά με τη σκοπιμότητα και την «πρεμούρα» Μητσοτάκη για την αναγνώριση του γάμου ομοφυλοφίλων.
 
Όπως είχαμε αποκαλύψει, ο Μητσοτάκης προσβλέποντας σε μία ηρωική έξοδο προς τις Βρυξέλλες, έπρεπε να αποτινάξει από πάνω του την ρετσινιά των υποκλοπών. Αυτός είναι και ο λόγος που έφερε άρον – άρον το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την υποτιθέμενη »ισότητα στον γάμο», ώστε να δώσει διαπιστευτήρια φιλελευθερισμού και υποτακτικότητας, ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις όσων στην Ευρώπη τον θεωρούν «μαύρη κηλίδα» για το Ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.
 

Ρόμπερτ Κιγιοσάκι: «Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην παγκόσμια ιστορία»

«Οι αγορές μετοχών και ομολόγων πρόκειται να καταρρεύσουν»
 
Ο πολυεκατομμυριούχος επενδυτής Ρόμπερτ Κιγιοσάκι προειδοποίησε για άλλη μία φορά πως «έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην παγκόσμια ιστορία» λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης των ΗΠΑ.
 
«Τα κορόιδα στην πραγματικότητα πιστεύουν ότι η οικονομία είναι ισχυρή. Μην ξεγελιέστε.
 
Οι Magnificent 7 (Nvidia NVDA, Tesla TSLA, Meta Platforms META, Apple AAPL, Amazon.com AMZN, Microsoft MSFT, and Alphabet GOOGL/GOOG) που χρηματοδοτούνται από αμερικανικά κρατικά δολάρια διατηρούν το χρηματιστήριο ανοδικά.