MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Οι BRICS προετοιμάζουν το Ματζικέρτ του δολαρίου

epa10818282 President of China Xi Jinping and South African President Cyril Ramaphosa attend the China-Africa Leaders' Roundtable Dialogue on the last day of the BRICS Summit, in Johannesburg, South Africa, 24 August 2023. EPA/ALET PRETORIUS / POOL 
 
Αν και η ατζέντα της 15ης Συνόδου Κορυφής των BRICS +5 (Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ιράν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) που θα γίνει στο Καζάν της Ρωσίας τον Οκτώβριο του 2024, θα εστιάσει σε θέματα όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η διατροφική και ενεργειακή ασφάλεια και η τεχνολογική καινοτομία, ενδέχεται να υπάρξει κάποια έκπληξη με την ανακοίνωση ενός νέου διεθνούς συστήματος πληρωμών εναλλακτικό στο SWIFT, καθώς πυκνώνουν οι πληροφορίες πως οι «10» ολοκληρώνουν τις τεχνικές διαβουλεύσεις και διαδικασίες.
 

Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προμήθεια των εμβολίων της Pfizer

Ερευνάται για «παρέμβαση σε δημόσιες λειτουργίες, καταστροφή SMS, διαφθορά και σύγκρουση συμφερόντων»
 
Έρευνα εις βάρος της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ξεκίνησαν οι εισαγγελείς της Λιέγης, ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελίες σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το εμβόλιο για τον Covid 19.
 
Ερευνητές από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) επικουρούν τους τελευταίους μήνες Βέλγους εισαγγελείς που ερευνούν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για «παρέμβαση σε δημόσιες λειτουργίες, καταστροφή SMS, διαφθορά και σύγκρουση συμφερόντων», σύμφωνα με νομικά έγγραφα που εξέτασε το POLITICO.