MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Τι είναι η προπαγάνδα – ποιά τα ειδη της

Μου άρεσε πάρα πολύ η σειρά άρθρων που γράφει ο Argos μετά από παρότρυνση του Κόραξ και θα ήθελα να συμπράξω κι εγώ με μια σειρά 2 άρθρων όπου θα κάνουμε ακαδημαικό μαθημα για την προπαγάνδα και πως αυτή επιρρεάζει την μάζα. Πάμε λοιπόν στο 1ο από τα 2 κομμάτια: 

1. Η σημασία της Προπαγάνδας. 

«Η Προπαγάνδα βασιλεύει, η Προπαγάνδα θριαμβεύει. Τα διαποτίζει όλα, τα παραμορφώνει όλα,. όλα είναι Προπαγάνδα. Από εδώ κι’ εμπρός, αυτή κανονίζει, την σκέψη μας, τις αντιδράσεις μας, την δραστηριότητα μας. H σύγχρονη βασιλεία της Προπαγάνδας είναι ένα τετελεσμένο γεγονός. Είναι ένα χαρακτηριστικά μιας νέας μορφής πολιτισμού. Οι Ιστορικοί τον μέλλοντος θα ονομάσουν τον 20ο αιώνα, αιώνα της Προπαγάνδας». (Ζ. Σεβαλιέ). 

Τα πάντα είναι θέμα οπτικής γωνίας στη σημερινή εποχή της χειραγώγησης των μέσων

Ο ηγέτης της γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν -Λυκ Μελανσόν – Ανυπότακτη Γαλλία – καταγγέλει την κυβέρνηση της χώρας του στο πρώτο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι μπροστά σε μια λαοθάλασσα!!! 

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού για Ελληνοαμερικανική συμμαχία και Σκοπιανό

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού για Ελληνοαμερικανική συμμαχία και Σκοπιανό με τον Σ. Μασλαρινό, Tv Επιλογές,

16/12/2018

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, πΓΔΜ

Η τράπεζα της συμφοράς

Ο κίνδυνος της Deutsche Bank θεωρείται μεγαλύτερος για την Ευρωζώνη, από αυτόν της Ιταλίας – αν και η Γερμανία ευελπιστεί πως με την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, ο χρηματοπιστωτικός τομέας της οποίας έχει μεγάλο μερίδιο στην ευρωπαϊκή αγορά, οι δικές της τράπεζες θα ωφεληθούν, επιλύοντας σημαντικό μέρος των προβλημάτων τους.

Οι εχθροί των Ελλήνων

Με τη βοήθεια της υπογραφής της σύμβασης των Σκοπίων που θα διευκολύνει το διαμελισμό της πατρίδας μας, με τη συμφωνία του Μαρόκου που θα επιτρέψει το πλημμύρισμα της Ελλάδας με μετανάστες, καθώς επίσης με το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας που θα εξουδετερώσει τους θρησκευτικούς δεσμούς που μας ενώνουν, θα καμφθούν όλες οι αντιστάσεις μας και θα εξαφανιστεί η Ελλάδα ως Έθνος, πριν καν το αντιληφθούμε.

Άποψη 

Εμείς οι Έλληνες ζούμε σε μία προικισμένη περιοχή του πλανήτη, με μία απίστευτη φυσική ομορφιά και με έναν τεράστιο υπόγειο πλούτο. Εκτός αυτού η Ελλάδα και ειδικά η Ανατολική Μεσόγειος, ήταν ανέκαθεν το γεωπολιτικό κέντρο του κόσμου από πολλές διαφορετικές πλευρές. Το γεγονός αυτό, για ένα μικρό κράτος, είναι βέβαια ευχή και κατάρα μαζί, αφού γίνεται στόχος των μεγαλύτερων ή μικρότερων δυνάμεων που επιβουλεύονται τη θέση και τον πλούτο του.