MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

«ΗΠΑ-Γαλλία πήραν ότι ήθελαν και παριστάνουν τους ουδέτερους στα ελληνοτουρκικά»-Γ.Καμπάς

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς, εξηγεί γιατί η Τουρκία έχει κλιμακώσει επικίνδυνα την επιθετικότητα της εναντίον της Ελλάδας. Επισημαίνει τα λάθη μας μεταξύ των οποίων και τις μεγάλες προσδοκίες που είχαμε από τις συμμαχίες μας. Αναφέρεται ειδικά στις συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία τονίζοντας ότι έχουμε δώσει τα πάντα αλλά έχουμε πάρει ελάχιστα αν όχι τίποτα. Οι σύμμαχοι «έκαναν τη δουλειά τους και τώρα τηρούν ουδέτερη στάση», λέει και προσθέτει; «Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από κυρώσεις».
 

Το ” φάντασμα ” της Βασιλείας, της χούντας, 50 χρόνια μετά, πρέπει να ξεχαστεί οριστικά-Δρ Δημ.Σταθακόπουλος

Γράφει ο
Δρ Δημ. Σταθακόπουλος 

Βασιλείας το ανάγνωσμα
 
Το Βασίλειον της Ελλάδος εγκαταστάθηκε , μετά την ίδρυση – του υπό Επιτροπεία των μεγάλων Δυνάμεων – Ελληνικού Κράτους ( Συνθ. Λονδίνου, Φεβ.1830).
 
Ο θεσμός άν και ήθελε να θυμίζει τη ” Βυζαντινή δόξα” ποντάροντας στο θυμικό των Ελλήνων , ήταν ξενόφερτος και εργαλείο ελέγχου των επί 9 χρόνια ατίθασων και εμφυλιομάχων επαναστατών, που έκαναν εθνοσυνελεύσεις και είχαν εκλέξει Κυβερνήτη ( Καποδίστρια) ενάντια στο αυτοκρατορικό/ βασιλικό status της τότε Ευρώπης.
 

Ο RFK Jr. μηνύει το BBC για συγκάλυψη του “μαζικού απολογισμού θανάτου” που σχετίζεται με τα εμβόλια COVID

Ο Robert F. Kennedy Jr. και η ομάδα υπεράσπισης της υγείας των παιδιών (Children’s Health Defense – CHD) ανακοίνωσαν μια αγωγή-ορόσημο κατά του BBC και άλλων παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης για παράνομη συγκάλυψη του αριθμού των θανάτων που σχετίζονται με τα τοξικά εμβόλια Covid.
 
Η αγωγή που κατατέθηκε την Τρίτη στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια του Τέξας, τμήμα Αμαρίλο, κατονομάζει την Trusted News Initiative ως εναγόμενη. Ο οργανισμός περιλαμβάνει τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, όπως το BBC, η Washington Post και το Associated Press.
 

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Β’, τελευταίος Βασιλιάς της Ελλάδας

Σε ηλικία 82 ετών - Ήταν σε άσχημη κατάσταση η υγεία του τα τελευταία χρόνια
 
Πέθανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Β’ σε ηλικία 83 ετών. Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, ενώ νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.
 
Ήταν ένας χαμηλών τόνων άνθρωπος που δεν θέλησε να διεκδικήσει με κανένα τρόπο την επιστροφή του στον θρόνο και την αλλαγή του πολιτεύματος σε βασιλευομένη δημοκρατία, που καταργήθηκε οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974.