MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Σε ιστορικά υψηλά ο χρυσός - Παγκόσμιο κραχ φοβούνται οι Κεντρικές Τράπεζες, ποιοι αγοράζουν

Την τελευταία δεκαετία, η Ρωσία και η Κίνα ήταν οι δύο μεγαλύτεροι αγοραστές χρυσού 
 
Το ράλι του χρυσού συνεχίζεται με τις τιμές να αγγίζουν το ιστορικό υψηλό όλων των εποχών.
 
Και το περιθώριο ανόδου είναι ακόμη μεγάλο, καθώς οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να αγοράζουν χρυσό σε ποσά ρεκόρ.
 
Οι τιμές θα μπορούσαν να αυξηθούν στα 2.300 δολάρια ανά ουγγιά το δεύτερο εξάμηνο του 2024, ειδικά στο πλαίσιο των προσδοκιών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια το δεύτερο εξάμηνο του 2024, σχολίασε στο CNBC ο Aakash Doshi, επικεφαλής έρευνας εμπορευμάτων στη Βόρεια Αμερική της Citi. 

Το έγκλημα των Τεμπών και οι κυβερνητικές ύβρεις

Οι εμπροσθοφύλακες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αντί να ζητούν συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων και να βοηθούν με κάθε τρόπο την τακτική Δικαιοσύνη να εξακριβώσει ποιοι ευθύνονται για ό,τι συνέβη στα Τέμπη αλλά και να τιμωρήσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, επιτίθενται σε όσους προσπαθούν να φέρουν στο φως την αλήθεια. Την ίδια στιγμή ο λαός αντιλαμβάνεται ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν επιθυμεί αποκαλύψεις για τα Τέμπη, αλλά επιδιώκει κουκούλωμα.