MOTD
Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.
Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας
Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
Συνέντευξη Ν. Λυγερού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης
Λέξεις κλειδιά :
Αγωγός,
ΑΟΖ,
Γαλλία,
Γεωπολιτικά,
Γεωστρατηγική,
Ελλάδα,
Ορυκτός Πλούτος,
Video
Ηχηρή διάψευση Πάιατ: Οι ΗΠΑ δεν ζητούν αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου
Στην κατηγορηματική διάψευση ότι οι ΗΠΑ δεν ζητούν την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου προχώρησε ο πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, μέσω ανάρτησής του στο twitter.
Ειδικότερα ο κ. Πάιατ σχολιάζοντας δημοσίευμα που αναφέρεται σε αιτήματα που υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο προς την ελληνική κυβέρνηση ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Σας διαβεβαιώνω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποβάλλουν προτάσεις όπως αυτή του ανεφέρετε εδώ (σ.σ Στο δημοσίευμα). Αυτή δεν είναι η φύση της συμμαχίας μας. Όπως έχω πει συχνά, μια ισχυρή και ασφαλής Ελλάδα είναι προς το συμφέρον της Αμερικής.»
Μάζης: Προκαλέσαμε ψυχρότητα με Γαλλία
Δεν τιμά την Ελλάδα η στάσης της έναντι της Κύπρου
Η μη υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με Γαλλία προβληματίζει την γαλλική πλευρά. Την ψυχρότητα που δημιουργήθηκε θα την δούμε να εκδηλώνεται με μικρές κινήσεις. Είναι απορίας άξιο ποιοι και τι αντιστάθμισμα έχουν προσφέρει στην ελληνική πλευρά προς τούτο.
Μετά την μη προμήθεια των Belhara, άρχισαν να ακούγονται και αρνητικές φωνές για τα Rafale. Πάντως η Γαλλία θα αξιοποιήσει την Ελλάδα και την Κύπρο για να αντιπαραταχθεί στην Τουρκία. Η δήλωση του πρέσβυ των ΗΠΑ Πάιατ για την αποστρατιωτικοποίηση των νήσων δεν με ικανοποιεί.
Γιατί είναι θέμα χρόνου η επόμενη οικονομική κρίση
Οι κρίσεις έχουν τις ρίζες τους στις εσωτερικές αντιφάσεις του καπιταλιστικού συστήματος. Τουλάχιστον αυτό έχει αποδειχθεί ιστορικά από τη διεθνή οικονομική έρευνα. Η όξυνση των κρίσεων οφείλεται, κυρίως, στην αναποτελεσματικότητα των εφαρμοζόμενων πολιτικών μετάβασης από το παλαιό στο νέο μοντέλο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων. Και αυτό σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.
Παρακάμπτοντας την ειδική οικονομική κρίση που συγκυριακά προκαλεί η πανδημία, στην ιστορική περίοδο που διανύουμε, η όξυνση της κρίσης οφείλεται στην αναποτελεσματικότητα και την αντιφατικότητα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών μετάβασης από το τεχνολογικό στο ρομποτικό μοντέλο ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων. Βασικό εργαλείο αυτής της μετάβασης, μεταξύ άλλων, αποτελεί η καθίζηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, οι ανισότητες, η ανεργία και η συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών.
Λέξεις κλειδιά :
Οικονομία,
Παγκόσμια,
Προβλέψεις,
Χρέη,
Χώρες
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)