MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Περισσότερες εξέχουσες χώρες εγκαταλείπουν το δολάριο ΗΠΑ και αγνοούν την έκκληση των ΗΠΑ να ενισχύσουν την παραγωγή πετρελαίου

Είχα μια χαλαρή, εστιασμένη συζήτηση με τον Craig Simpson, ο οποίος κάνει ένα podcast από την Αριζόνα, σχετικά με τις πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις στη Δύση από την απερίσκεπτη απόπειρά της να σκοτώσει τη ρωσική οικονομία και να τερματίσει την προεδρία του Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
Έχω γράψει προηγουμένως για το τέλος της Pax Americana, αλλά πρέπει να επαναληφθεί - η κύρια συνέπεια της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η αποδόμηση της διεθνούς παγκόσμιας τάξης που δημιουργήθηκε και κυριαρχήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον απόηχο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Elijah Magnier συμφωνεί:

Ρεκόρ κατασχέσεων πέρυσι σε μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και καταθέσεις

Ο εφιάλτης που έζησαν το περασμένο έτος εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά
 αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΑΔΕ, όπως προκύπτουν από την έκθεση Απολογισμού Δράσεων του 2022. Περισσότεροι από 518.000 οφειλέτες του Δημοσίου ήρθαν αντιμέτωποι με ένα μπαράζ κατασχέσεων σε εισοδήματα, τραπεζικούς λογαριασμούς, ενοίκια και λοιπά περιουσιακά στοιχεία.
 
Πιο αναλυτικά, το περασμένο έτος οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων σε εισοδήματα και καταθέσεις οφειλετών για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς τη Φορολογική Διοίκηση υπερδιπλασιάστηκαν, καθώς αυξήθηκαν κατά 104,9% σε σύγκριση με το 2021, φτάνοντας συνολικά τις 518.622.
 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ:Οι ευκαιρίες,τα αντίβαρα και τα σενάρια δυστοπίας &τεχνοφοβίας

Στις "Αντιθέσεις" μια μεγάλη συζήτηση για την Πολιτική , τους Πολιτικούς, την Οικονομία και την Κοινωνία, σε συνθήκες κρίσης ή μετάβασης σε μια άλλη εποχή και ο ρόλος της τεχνολογικής επανάστασης και τα αντίβαρα στα σενάρια δυστοπίας αλλά και τεχνοφοβίας.


- Ready made πολιτική σήμερα.

-  Τι κρύβεται πίσω από την Γαλλική κρίση, τι δείχνουν πολιτικές - κοινωνικές και εκλογικές εξελίξεις στην Ευρώπη, ο γεωπολιτικός μετασχηματισμός, η αντιπαράθεση Δύσης - Ευρασίας , η πολυπολικότητα και οι συνέπειες της