MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Σόφι ιν’τ Βελντ για Άρειο Πάγο: «Πρώτη φορά ανώτατο δικαστήριο κράτους μέλους της ΕΕ απαντά σε πολιτικό ψήφισμα»

Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου που μοιάζει να δικαιώνει το καταδικαστικό ψήφισμα προκάλεσε έκπληξη
 
Έκπληκτοι έχουν μείνει στην ΕΕ για την πρωτόγνωρη παρέμβαση του Αρείου Πάγου να απαντήσει στο ψήφισμα-κόλαφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.
 
Σε ανάρτησή της η Ολλανδή ευρωβουλεύτρια και εισηγήτρια της PEGA, Σόφι ιν’τ Βελντ κάνει λόγο για «αξιοσημείωτη τροπή» ενώ τονίζει ότι είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο κράτους μέλους παρεμβαίνει σε πολιτικά θέματα.
 
«Σε μια αξιοσημείωτη τροπή των γεγονότων, σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδος, ο Άρειος Πάγος, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορά το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Προφανώς θα ακολουθήσει πιο αναλυτική αναφορά» αναφέρει η Σόφι ιν’τ Βελντ στο twitter και σημειώνει:

Πρωτοφανής παρέμβαση του Αρείου Πάγου: Καταδικάζει το ψήφισμα-κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου

( John.k - Αλίμονο ... τι θα απαντούσαν ; - Ναι είμαστε διεφθαρμένοι ; ) 
 
Πρωτόγνωρο να απαντά η ελληνική δικαιοσύνη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζοντας τον Μητσοτάκη!
 
Αίσθηση προκαλεί η πρωτοφανής παρέμβαση του Αρείου Πάγου να καταδικάζει το ψήφισμα-κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου για την καταπάτηση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.
 
Το γεγονός ότι ο η ελληνική δικαιοσύνη παρεμβαίνει σε πολιτικά θέματα και απαντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα μπορούσε από μόνο του να δικαιώσει το καταδικαστικό ψήφισμα που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στη χώρα μας.
 
Με πλειοψηφία 49 και 13 κατά, η ολομέλεια αποφάσισε, ότι τα αναφερόμενα στο Ψήφισμα σε ό,τι αφορά τον χειρισμό δικαστικών υποθέσεων, αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης. Αντίθετα, η μειοψηφία είχε τη γνώμη ότι το θέμα είναι πολιτικής φύσεως και δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.
 

Η αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου που θέτουν οι Τούρκοι με τους Αμερικανούς να τους «κλείνουν το μάτι»

Γράφει ο
ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ 
Αντιστράτηγος ε.α
 
Με αφορμή την αεροναυτική άσκηση που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα από τη χώρα μας (ΤΑΜΣ Τρίαινα) στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο (ανάμεσα σε Ψαρά και Χίο και περί την Κάρπαθο, όσο και προς την Ανατολική Μεσόγειο), η Τουρκία εξέδωσε τρεις διαδοχικές οδηγίες προς ναυτιλλομένους (NOTAM) στις οποίες επανήλθε στην ορολογία περί «αποστρατιωτικοποίησης».
 
Σ΄ αυτές γίνεται αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης, υποστηρίζοντας ότι με βάση αυτή αποστρατιωτικοποιημένα θεωρούνται και τα νησιά Άγιος Ευστράτιος, Λήμνος, Λέσβος, Χίος και Ψαρά.
 
Αναφορικά με τα νησιά του Αγίου Ευστρατίου και Ψαρών, έχω αναφερθεί με σχετικό άρθρο στο παρελθόν με τίτλο «Ημικρανία στο Αιγαίο» και συγκεκριμένα :
 
Για τα εν λόγω νησιά ΟΥΔΕΜΙΑ αναφορά γίνεται στη συνθήκη της Λωζάνης. Να επισημάνουμε ότι αυτά βρίσκονται πάνω στη γραμμή του 25ου μεσημβρινού στο μέσον του Αιγαίου που φτάνουν οι τουρκικές διεκδικήσεις (υφαλοκρηπίδα, έρευνα διάσωση, εύρος FIR, ιδεολόγημα γαλάζιας πατρίδας).