MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Σόφι ιν’τ Βελντ για Άρειο Πάγο: «Πρώτη φορά ανώτατο δικαστήριο κράτους μέλους της ΕΕ απαντά σε πολιτικό ψήφισμα»

Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου που μοιάζει να δικαιώνει το καταδικαστικό ψήφισμα προκάλεσε έκπληξη
 
Έκπληκτοι έχουν μείνει στην ΕΕ για την πρωτόγνωρη παρέμβαση του Αρείου Πάγου να απαντήσει στο ψήφισμα-κόλαφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.
 
Σε ανάρτησή της η Ολλανδή ευρωβουλεύτρια και εισηγήτρια της PEGA, Σόφι ιν’τ Βελντ κάνει λόγο για «αξιοσημείωτη τροπή» ενώ τονίζει ότι είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο κράτους μέλους παρεμβαίνει σε πολιτικά θέματα.
 
«Σε μια αξιοσημείωτη τροπή των γεγονότων, σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδος, ο Άρειος Πάγος, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορά το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Προφανώς θα ακολουθήσει πιο αναλυτική αναφορά» αναφέρει η Σόφι ιν’τ Βελντ στο twitter και σημειώνει:
 
«Εξ όσων γνωρίζω, είναι η πρώτη φορά που ανώτατο δικαστήριο κράτους μέλους της ΕΕ απαντά σε πολιτικό ψήφισμα, σε μια ασυνήθιστη προσπάθεια δημόσιας παρέμβασης» καταλήγει η ιν’τ Βελντ.
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Άρειος Πάγος με δελτίο τύπου ενημέρωσε ότι η Διοικητική Ολομέλεια, με ισχυρή πλειοψηφία, «χαρακτήρισε το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στη χώρα μας σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη, ως ανεπίτρεπτη και ευθεία παρέμβαση στο έργο των ελληνικών δικαστηρίων, σε σωρεία υποθέσεων που είναι δικαστικά εκκρεμείς».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου