MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Αυξήθηκε κατά 1,58% ο αριθμός των ανέργων: Έφτασε τα 858.069 άτομα τον Ιούνιο του 2019

Σε 858.069 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), τον Ιούνιο του 2019, έναντι 842.274 ατόμων, τον προηγούμενο μήνα (Μάιος του 2019), σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τον Ιούνιο του 2019.

Με βάση τα στοιχεία, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας, παρουσίασε αύξηση κατά 15.795 άτομα (ποσοστιαία μεταβολή: 1,88%), τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Μάιος του 2019).

O χάρτης των θρησκευτικών διώξεων στον πλανήτη: Επιδείνωση στην Ευρώπη – Ασήκωτο το βάρος των Χριστιανών – Ποια είναι η πιο διωγμένη ομάδα

Μια πρόσφατη έκθεση του ερευνητικού κέντρου Pew αναφέρει ότι υπάρχουν περισσότεροι νομικοί περιορισμοί, διάφορα είδη διακρίσεων και καταστολής κατά των θρησκευτικών κοινοτήτων και ορισμένων μελών αυτών των κοινοτήτων στον κόσμο.

Ταυτόχρονα, οι συντάκτες της έκθεσης υπογραμμίζουν ιδιαίτερα ότι ο αριθμός των περιορισμών που επιβάλλονται στη θρησκεία, η βία και οι διώξεις εναντίον πιστών από το 2007 αυξήθηκε ραγδαία τόσο στις αυταρχικές χώρες όσο και στις χώρες της φιλελεύθερης δημοκρατίας, ιδιαίτερα στην Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.

Όταν προκάτοχος της Ούρσουλα είχε προσκυνήσει τον ναζισμό

Το ότι η διαφθορά και η αδιαφάνεια έχει θριαμβεύσει ακόμα και στους τεχνοκρατικούς θεσμούς της ΕΕ έχει αποδειχτεί. Η Κομισιόν του Σαντέρ είχε καταρρεύσει το 1999 υπό το βάρος των σκανδάλων. Ωστόσο, ίσως η πιο σκοτεινή προεδρία στην ιστορία της Κομισιόν υπήρξε εκείνη του πρώτου Κομισιονάριου, του τρομερού Βάλτερ Χάλσταϊν. Σκοτεινή, όχι λόγω κάποιου σκανδάλου ή κακοδιαχείρισης, αλλά επειδή επικεφαλής της υπήρξε ένα από τα διαπρεπέστερα νομικά μυαλά κατά τη ναζιστική περίοδο και αξιωματικός της Βέρμαχτ. 

Συμβόλαιο θανάτου της Ελλάδας

Η ΔΕΗ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, αφού υπάρχουν πολλές άλλες κρατικές επιχειρήσεις που κινδυνεύουν ανάλογα – όπως τα ΕΛΤΑ που εγγράφουν μηνιαίες ζημίες της τάξης των 8 εκ. €., ενώ επιβαρύνουν τη ΔΕΗ, αφού δεν της αποδίδουν τους λογαριασμούς της που εισπράττουν. Όσον αφορά τη ΛΑΡΚΟ δεν παράγει μόνο ζημίες και χρέη, αλλά επιβαρύνει και αυτή με τη σειρά της τη ΔΕΗ, αφού της οφείλει περί τα 300 εκ. €! Αντί δε η κυβέρνηση να βρει λύσεις για όλους αυτούς που οφείλουν στη ΔΕΗ, θέλει να αυξήσει την τιμή του ρεύματος στους καταναλωτές – τους οποίους έτσι ουσιαστικά κοροϊδεύει, αφού από τη μία μεριά υπόσχεται να μειώσει τη φορολογία, ενώ από την άλλη θα αναπληρώσει τη μείωση με τις αυξήσεις του ρεύματος που ασφαλώς είναι φορολογία από τη διπλανή πόρτα.