MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Borghi (Lega): Έρχεται οικονομικός Αρμαγεδδών στην ΕΕ - Η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η ΕΕ διαχειρίστηκε ένα μικρό πρόβλημα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, η Ιταλία είναι μία κατάσταση, χίλιες φορές πιο δύσκολη», είπε το στέλεχος της Lega 

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η αντιπαράθεση ανάμεσα στην ΕΕ και την Ιταλία για τα δημοσιονομικά σχέδια της Ρώμης με την ιταλική κυβέρνηση να απειλεί ευθέως με οικονομικό Αρμαγεδδών τις Βρυξέλλες.

Τον τόνο έδωσε ένα από τα βασικότερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος της Ιταλίας, της Lega, που απείλησε στις 6/10/2018 ευθέως με έναν οικονομικό κατακλυσμό παγκοσμίων διαστάσεων την Ευρωζώνη, εάν αυτή απορρίψει τον προϋπολογισμό της Ρώμης. 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΝΑΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ…

Η γήρανση του πληθυσμού υπονομεύει τις μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο δείκτης των μαθητών ανά τάξη θα μειώνεται ολοένα και περισσότερο, ενώ στους χώρους εργασίας θα αλλάξει δραματικά η «σύνθεση» του πληθυσμού με τα άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών να κερδίζουν συνεχώς έδαφος εις βάρος των νέων ηλικίας 20 ή 30 ετών, που θα γίνονται ολοένα και λιγότεροι.

Οσον αφορά τον αριθμό των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών –οι οποίοι και θα αποτελούν τη βασική «δεξαμενή» των συνταξιούχων– θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 300.000 άτομα μέσα στα επόμενα 7-8 χρόνια.

Der Spiegel: Η Ελλάδα διεκδικεί 280 δισ. πολεμικές αποζημιώσεις – Η Γερμανία θα πει όχι…

Λίγες μέρες πριν από τη επίσημη επίσκεψη του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ στην Αθήνα (10 – 12 Οκτωβρίου) και τις προγραμματισμένες συναντήσεις με το πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel φιλοξενεί στην διαδικτυακή του έκδοση ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη με τίτλο «Η Ελλάδα διεκδικεί 280 δισεκατομμύρια ευρώ από την Γερμανία», το οποίο αναφέρεται στην πρόθεση της Αθήνας να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα εκστρατεία διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων.

«Όσο η Ελλάδα εξαρτώνταν από τη οικονομική στήριξη της ΕΕ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέφευγε να θέσει ζήτημα επανορθώσεων. Τώρα όμως, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου προγράμματος προσαρμογής, η Αθήνα προτίθεται να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες», γράφει το γερμανικό περιοδικό και προσθέτει: