MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

Είναι η ελληνική κοινωνία υπό κατάρρευση;

Τυχαίνει να έχω βιώσει την υπονόμευση της ελληνικής κοινωνίας τουλάχιστον από το 1996, όταν εγκαταστάθηκα μόνιμα εδώ, με την ελπίδα να δραπετεύσω από την επικείμενη φρίκη που άρχισα να ψυχανεμίζομαι στην Αγγλία, με την ευγενική χορηγία μοδάτων μερών όπως η Καλιφόρνια και η Νέα Υόρκη.
 
Από την εποχή της δολοφονίας του Καποδίστρια η Ελλάδα,υπήρξε αντικείμενο ξένων επιδράσεων μέσω του Ελευθεροτεκτονισμού. Είναι γι’ αυτό που ο Καποδίστριας τον απαγόρευσε στη δημόσια ζωή, όχι επειδή αυτός ήταν εγγενώς κακός, αλλά επειδή παρείχε ένα καλό κάλυμμα για τα γαλλικά και τα αγγλικά συμφέροντα. Εν τούτοις μέχρι τη δεκαετία του 1850, οι ξένες μασονικές επιρροές, υποβοηθούμενες και υποκινούμενες από τις ελληνικές στοές, είχαν επιστρέψει σε πλήρη δράση.
 

Εκτροχιασμός: To αμερικανικό δημόσιο πρέπει να αντλήσει από τις αγορές το θηριώδες ποσό των 10 τρισ. δολ. το 2024

Αντιστοιχεί σε ποσό μεγαλύτερο από το ένα τρίτο του ανεξόφλητου χρέους των ΗΠΑ και επίσης είναι ισοδύναμο με το ένα τρίτο της ετήσιας οικονομικής παραγωγής 
 
Το ποσό - ρεκόρ των 8,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων δημόσιου χρέους θα λήξει το επόμενο έτος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO)

Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το 2024 θα διαμορφωθεί στα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το CBO και η Fed μειώνει τον ισολογισμό της για τις παρεμβάσεις στη χρηματοπιστωτική αγορά κατά 60 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα.