MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Πέθανε ο άνθρωπος που αποκάλυψε τα απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου για το Βιετνάμ

Ο Ντάνιελ Έλσμπεργκ, ο πρώην στρατιωτικός αναλυτής που διοχέτευσε στον Τύπο τα απόρρητα «Έγγραφα του Πενταγώνου» για τον πόλεμο του Βιετνάμ, αποκαλύπτοντας την απάτη της αμερικανικής κυβέρνησης και πυροδοτώντας ταυτόχρονα μια από τις σημαντικότερες μάχες για την ελευθερία του Τύπου, πέθανε σήμερα σε ηλικία 92 ετών.
 
Ο Έλσμπεργκ είχε διαγνωστεί τον Φεβρουάριο με καρκίνο στο πάγκρεας, που δεν επιδεχόταν χειρουργικής επέμβασης. Πέθανε στο σπίτι του στο Κένσινγκτον της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσε η οικογένειά του.
 

" Εκλογές 2023" - Η εκατόμβη του Ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου και οι Πολιτικές Εξελίξεις

Μια εβδομάδα  πριν το τέλος της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, υπό το βάρος της νέας τραγωδίας μεταναστών ανοιχτά της Πύλου , υποψήφιοι βουλευτές συνομιλούν στο στούντιο της ΚΡΗΤΗ TV .

Στην εκπομπή μιλούν για την εκατόμβη του ναυαγίου  ανοιχτά της Πύλου, αλλά και για την πολιτική ανάλυση μία εβδομάδα πριν τηνκάλπη της 25ης Ιουνίου οι :