MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: “Η ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ (ΜΑΣ) ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΚΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ”!..

(τού Θανάση Γκόρδη)

Αυτά έλεγε ξεκάθαρα και απροκάλυπτα πριν κάποια χρόνια ο μπαμπάς τού Κυριάκου, σε συνέντευξή του στον συστημικό “δημοσιογράφο” Αλέξη Παπαχελά…

(Αξίζει να δείτε το σχετικό βίντεο – απόσπασμα 40 δευτερολέπτων:

Τον οποίο (Κωνσταντίνο Μητσοτάκη) τιμά όλο το φαύλο και προδοτικό σύστημα ως “ρεαλιστή” και “γενναίο” πολιτικό!

Διότι στην “προοδευτική” και υποταγμένη σε αλλότρια συμφέροντα Ελλάδα, ο “ρεαλισμός” των “κεντροδεξιών”, και η “ειρήνη και φιλία των λαών” των αριστερών & “κεντροαριστερών”, είναι ο φερετζές των προδοτικών τους πολιτικών.

Στα 8,119 δις ευρω εκτοξεύτηκε το πρωτογενές έλλειμμα μόνο για το πρώτο επτάμηνο!

Η καταστροφή που έχει προκληθεί στην οικονομία της χώρας από την πολιτική της κυβέρνησης με το «πάγωμα» κάθε οικονομικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποκτάει τεράστιες διαστάσεις καθώς στα 8,119 δις ευρω εκτοξεύτηκε το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού την περίοδο του Ιανουαρίου - Ιουλίου 2020, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχειά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Διακρίνεται μεγάλη υστέρηση στα έσοδα (λόγω των αναστολών πληρωμών) και σημαντική υπέρβαση δαπανών (λόγω της ανάγκης στήριξης των πληγέντων από τον κορωνοϊό). Το δε δημοσιονομικό έλλειμμα θα ξεπεράσει «χαλαρά» τα 12 δις ευρω (επίπεδα προ μνημονίου) και είναι πολύ πιθανό να είνα ακόμα μεγαλύτερο καθώς η υστέρηση στα τουριστικά έσοδα φτάνει αστρονομικά επίπεδα.

Πετρέλαιο: H θεωρία "peak oil"

(Αναδημοσίευση παλαιότερου άρθρου)

Η θεωρία peak oil είναι με απλά λόγια η εκτίμηση ότι η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου θα αγγίξει σύντομα το σημείο κορύφωσής της.

Αλλά ας κάνουμε μια ιστορική ανασκόπηση του θέματος:

Η θεωρία " peak oil " διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον γεωλόγο Μάριον Κινγκ Χάμπερτ (M. K. Hubbert), ο οποίος, το 1956, προέβη στην εκτίμηση ότι η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αγγίξει το σημείο κορύφωσής της μεταξύ 1965 και 1970 και έπειτα θα ακολουθούσε πτωτική καμπύλη, γνωστή τώρα ως η καμπύλη του Χάμπερτ.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού "Στρατηγική ενάντια στη τουρκική NAVTEX", Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Συνέντευξη Ν. Λυγερού "Στρατηγική ενάντια στη τουρκική NAVTEX", Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

10 Αυγούστου 2020

Με θέμα :  Εξελίξεις, Τουρκία, Παραβιάσεις, Γεωπολιτικά, ΑΟΖ, Αίγυπτος

Η αναγκαιότητα του πολέμου

Ως οικονομολόγος δεν έχω ίσως την απαιτούμενη εκπαίδευση για να κρίνω σωστά – γεγονός που όμως δεν σημαίνει πως δεν διαθέτω κοινή λογική, για να μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς διαδραματίζεται. Δεν είμαι δε ούτε υπερπατριώτης, ούτε φίλος του πολέμου, όπως άλλωστε συμβαίνει με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, κατανοώντας τους κινδύνους τόσο για τα παιδιά μας, όσο και για το στρατό μας – κάτι που όμως δεν αλλάζει, όσο η γειτονική μας χώρα επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία, την ασφάλεια και την ελευθερία μας. Πόσο μάλλον όταν η οικονομία της οδηγείται στην απόλυτη καταστροφή, ενώ κυβερνάται από έναν αποτυχημένο δικτάτορα που προσπαθεί με τη γεωπολιτική του μεγαλομανία να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη της χώρας του – έτσι ώστε να μην σκέφτονται οι Πολίτες τα προβλήματα επιβίωσης τους. Στα πλαίσια αυτά, δεν υπάρχει δυστυχώς τρόπος να αποφύγουμε το μοιραίο – ενώ η υποχωρητικότητα μας δεν βοηθάει καθόλου. Με δεδομένο δε το γερμανό-τουρκικό άξονα που υπήρχε και υπάρχει, όσες διαπραγματεύσεις ή συζητήσεις και αν μεσολαβήσουν, απλά θα καθυστερήσουν τον πόλεμο – ο οποίος είναι αναπόφευκτος, εάν δεν εθελοτυφλεί κανείς. Το γεγονός αυτό τεκμηριώθηκε με το χειρότερο δυνατό τρόπο από τη χείριστη διαχείριση των μνημονίων για να αποφευχθεί η χρεοκοπία που μετατράπηκε τελικά σε κυλιόμενη, σε διαρκή, με την υπογραφή του PSI από τους Εθνοκτόνους – από τους ίδιους στην ουσία που σήμερα τάσσονται υπέρ της πολιτικής του κατευνασμού με την Τουρκία. Ελπίζω λοιπόν το πάθημα να μας έγινε μάθημα, καθώς επίσης να επικρατήσει μία εθνική ομοψυχία – τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. 

Η γκρίζα κυβέρνηση: Πώς το σύστημα Μητσοτάκη σκιάζει την εξωτερική πολιτική, την οικονομία, τα δικαιώματα της κοινωνίας

«Πάντα το χρώμα μου ήταν το γκρίζο, πόσο κουράστηκα λάθος να ελπίζω…». Δήμητρα Γαλάνη που τραγουδάει Σπανό και Ιατρόπουλο; Όχι. Κυριάκος Μητσοτάκης που κυβερνάει με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στην Γ’ Ελληνική Δημοκρατία: τον δικό του, εντελώς προσωπικό τρόπο που έχει στην ούγια μια συγκεκριμένη επιδίωξη: την επικράτηση.

Προερχόμενος από οικογένεια επαγγελματιών της πολιτικής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ακύρωσε την οικογενειακή επένδυση στη Ντόρα Μπακογιάννη, του βγήκε και σχημάτισε την πιο παράδοξη- και πολυπληθή -κυβέρνηση που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, ειδικά αν τον άκουγε προεκλογικά.