MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Δημ. Σταθακόπουλος : Η στρατηγική της Τουρκίας και οι αλλαγές στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο νομικός και διδάκτορας της Ιστορίας της Οθωμανικής Κοινωνίας στο Πάντειο Δημήτρης Σταθακόπουλος , ανέλυσε σήμερα στον 98.4 μέσα από τον συμβολισμό της κίνησης της Τουρκίας να αποπληρώσει το μισό χρέος της Σομαλίας στο ΔΝΤ, την στρατηγική βάθους του Ερντογάν, από την Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, μέχρι την Μέση Ανατολή και τον Καύκασο , σε συνδυασμό με το μετά της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ , ανεξάρτητα από τις επιλογές Τράμπ ή τις επιλογές Μπάιντεν , σημειώνοντας ότι πρέπει να σταματήσουμε να αναλύουμε τα γεγονότα με βάση το τι εμείς πιστεύουμε , αλλά με βάση το πώς δρουν οι απέναντι μας. 
 

Η ντροπή της Ευρώπης

Υπάρχουν πάντοτε λύσεις για την οικονομία ενός κράτους, ακόμη και στην άκρη του γκρεμού, καθώς επίσης εντός ή εκτός της Ευρωζώνης – αρκεί η κυβέρνηση του να είναι ικανή, να έχει ένα δικό της σχέδιο και να μη σκύβει συνεχώς το κεφάλι, ενδιαφερόμενη μόνο για τον εαυτό της και τα δικά της προνόμια. Να μην ξεπουλάει τα πάντα, μαζί με τους Πολίτες και τα περιουσιακά τους στοιχεία. Λύσεις υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά καμία απολύτως εάν παραμείνουμε στη συνταγή των μνημονίων που υποστηρίζουν η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση – ενώ έχει τεκμηριωθεί δεκάδες φορές το πού μας οδηγεί, με τελικό στάδιο την αλλαγή ιδιοκτησίας της Ελλάδας, τον εδαφικό διαμελισμό και την αλλοίωση του πληθυσμού της, για να είναι ευκολότερα ελεγχόμενη.