MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Μάζης για Μπάιντεν: Κακή αρχή το να είναι η Τουρκία εντός EastMed

Ο Τράμπ υπέρ του έθνους, ο Μπάιντεν υπέρ της παγκοσμιοποίησης

Η Αμερική είναι διαιρεμένη και αυτό είναι κάτι που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Μπάιντεν. Θα βρούμε μπροστά μας τις σχέσεις του Μπάιντεν και ιδίως της Κάμαλα Χάρις με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Από την εκπομπή «Η ζωή το Σαββατοκύριακο» με την Μαρία Αναγνωστίδου.
 

Lockdown: 78 πρόστιμα για μάσκα και sms την πρώτη μέρα, «καμπάνες» 29.250 ευρώ

( John.k – Η κυβέρνηση μάς δείχνει το σχέδιο της, για την διάσωση της οικονομίας… έχει βάλει σε εφαρμογή την βαριά βιομηχανία προστίμων στους Έλληνες πολίτες …. )


Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 10.808 σημεία ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 78 περιπτώσεις 
 
Δεκάδες περιπτώσεις πολιτών που δεν τηρούσαν τα μέτρα περιορισμού του κορωνοϊού εντόπισαν οι αρμόδιες αρχές ελέγχου και επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, το Σάββατο (7/11/2020), πρώτη μέρα ισχύος του νέου lockdown.
 

Η τουρκική απειλή και οι 8 κινήσεις που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση

Η τουρκική απειλή εις βάρος της Ελλάδος και της διεθνούς ασφαλείας

Γράφει ο Ιωάννης Θ. Μάζης

Συνεπληρώθησαν ήδη δεκατρείς μήνες από την σημαντική σημειολογικώς, όσον και ουσιαστικώς, 3μερή συνάντηση των ηγετών Τουρκίας, Πακιστάν και Μαλαισίας (25-09-2019), εις το περιθώριον της εναρκτηρίου ετησίας πανηγυρικής 74ης Συνόδου της Γενικής Συνελεύσεως του Ο.Η.Ε στην Νέα Υόρκη. Εκεί, ελήφθη απόφασις μεταξύ των τριών κρατών, να προχωρήσουν εις ενεργόν συνεργασίαν επικεντρουμένη εις την εξάπλωση του σουνιτικού Ισλάμ εις περιοχάς στρατηγικού ενδιαφέροντος μιάς εκάστης εκ των τριών αυτών χωρών. Το αποτέλεσμα, μάλιστα, της συμφωνίας αυτής ετονίσθη δια της εξαγγελίας δημιουργίας ενός ειδησεογραφικού μέσου αυξημένης επιρροής (εκπομπής τηλεοπτικού, μάλιστα, προγράμματος) δια την προώθηση αυτής της προοπτικής. Η κίνησις αυτή θα στοχεύει εις την ευρυτέρα και αποτελεσματικήν αντίκρουσιν των αντανακλαστικών ανησυχίας και προβληματισμού, των εγειρομένων από την συστηματικώς πλέον προωθουμένην αύξησιν του αποτυπώματος του σουνιτικού Ισλάμ εις την Δύσιν. Την καταγγελίαν δηλαδή, των ευλόγων δυτικών αντιδράσεων των ευρωπαϊκών κυρίως χωρών, ως «ισλαμοφοβικών». Εκρίθη δε σκόπιμον, για λόγους μεγαλυτέρας επιρροής εις το δυτικόν κοινόν, το τηλεοπτικόν τούτο μέσον να είναι αγγλόφωνον. Συμφώνως δε προς την γλαφυροτάτην σχετικήν ανάρτησιν εις τον προσωπικόν λογαριασμόν του ιδίου του Πακιστανού Πρωθυπουργού, κου Ιμράν Χάν, ο σκοπός του είναι σαφώς “ισλαμοκεντρικός”: