MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Τώρα πια το παραδέχονται: Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας έγινε για να σωθούν πολιτικά ευρωπαϊκές κυβερνήσεις!!!

File Photo: File Photo: Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ
και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοτγάν
στο Βερολίνο. EPA, CLEMENS BILAN
Ήδη από τη δημιουργία της, ήταν σαφές ότι η Συμφωνία με την Τουρκία, η οποία αποσκοπούσε να προστατεύσει την Ευρώπη από την έλευση και άλλων προσφύγων, ήταν μία κακή συμφωνία, αναφέρει αρθρο γνώμης της ανταποκρίτριας της DW στις Βρυξέλλες Barbara Wesel.

Σημειώνει:

Χρησιμοποιήθηκε κυρίως για να σώσει πολιτικά τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Η Angela Merkel έκανε λόγο τότε για μια ευρεία και σημαντική εταιρική σχέση. Ήταν ένα διπλωματικό ψέμα ανάγκης και μετά από τέσσερα χρόνια δεν έχει πλέον απομείνει σχεδόν τίποτα από αυτό. Αλλά ακόμη και αν η κρίση του κορωνοϊού απειλεί σήμερα να παραλύσει την ΕΕ, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει πλέον να ξεφορτωθεί όλες τις υπόλοιπες ανθρωπιστικές της υποχρεώσεις.

Κορονοϊός: Αλλάζει για πάντα η Ευρώπη; Ερχονται ανατροπές στις σχέσεις των μεγάλων δυνάμεων

Γράφει ο Γιώργος Σκαφιδάς

Αδόκητη και από πολλές απόψεις πρωτοφανής, εθνική αλλά και παγκόσμια, υγειονομική αλλά και πολυδιάστατη, η κρίση λόγω κορονοϊού έρχεται να δοκιμάσει τις αντοχές κυβερνήσεων, επιχειρηματικών κολοσσών και διεθνών οργανισμών, ανατρέποντας όσα μέχρι πρότινος θεωρούσαμε δεδομένα ή αδιαπραγμάτευτα. «Είναι κάτι που κανείς δεν περίμενε… που ήρθε από το πουθενά… που κανείς δεν φανταζόταν ότι θα αποτελούσε πρόβλημα», θα δήλωνε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την αλαζονική ολιγωρία με την οποία εκείνος στάθηκε αρχικά απέναντι στην υγειονομική απειλή (Τραμπ είναι αυτός).

Η γενιά της αέναης κρίσης

Το θέμα είναι πως την ανικανότητα ή την ατυχία της κυβέρνησης, την πληρώνουν πανάκριβα η Ελλάδα και οι Έλληνες – όπου όμως αυτό που μας στενοχωρεί δεν είναι τόσο οι ηλικιωμένοι, όσο τα νέα παιδιά. Ειδικά η γενιά που μεγάλωσε μέσα στη χειρότερη δεκαετία που έχει βιώσει ποτέ στην ιστορία της η Ελλάδα – ενώ, αντί τουλάχιστον να βλέπει κάποια ελπίδα για το μέλλον, έστω κάποια μικρή και δειλή ηλιαχτίδα στο μακρινό ορίζοντα, το σκοτάδι γίνεται όλο και πιο πυκνό. Αυτά τα νέα παιδιά ασφαλώς δεν ψήφισαν ποτέ εκείνους που κατάντησαν στο σημερινό χάλι την πατρίδα τους – σε μία οδύνη δίχως τέλος. Αυτά τα νέα παιδιά δεν βίωσαν ποτέ μία ελεύθερη, εθνικά κυρίαρχη και υπερήφανη Ελλάδα. Αυτά τα νέα παιδιά είτε εργάζονται με μισθούς πείνας, είτε είναι άνεργα, με όλες όσες πιέσεις συνεπάγονται αυτού του είδους οι ψυχοφθόρες εμπειρίες. Σε αυτά τα νέα παιδιά όμως, κανένας δεν δίνει σημασία.

"Κόλαση" κορωνοϊού στην Τουρκία: Προ του κραχ το καθεστώς Ερντογάν από την πανδημία

Το απόλυτο χάος πλησιάζει την Τουρκία - Κρίσιμες εβδομάδες για την κυβέρνηση Ερντογάν.

Εξέχοντες επιστήμονες προειδοποίησαν την Άγκυρα και τον τουρκικό λαό ότι η κρίση στην χώρα λόγω του κορωνοϊού έχει ήδη φτάσει σε κρίσιμο σημείο εξάπλωσης στην χώρα, ανακοίνωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Sol International.

"Πρέπει να δώσουμε όλες τις προσπάθειές μας για να μην γίνουμε Ιταλία, όπου ο ιός εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα, εξαιτίας των ανεπαρκών μέτρων πρόληψης", ανέφερε ο Αλπάι Αζαπ, μέλος του Συμβουλίου Επιστημώνων για τον κορωνοϊό στην Τουρκία.

Παραπομπή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Του Γεωργίου Τσακίρη αξιωματικού ε.α., οικονομολόγου

Τα τελευταία χρόνια οι πολίτες των χωρών της Ανατολικής Λεκάνης της Μεσογείου, των Χωρών της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων, αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα γίνονται μάρτυρες μιας επιθετικής, εκβιαστικής και παρανοϊκής συμπεριφοράς από την ηγεσία της γειτονικής και συμμάχου Χώρας. 

Επιδίδεται σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον γειτονικών χωρών κατά τη δική της πάντα περί δικαίου αντίληψη. Απελευθέρωσε εγκληματίες του isis(ισλαμικό κράτος) επικίνδυνους για την ανθρωπότητα, κατέλαβε και διατηρεί εδάφη εισβάλοντας σε γειτονικές χώρες χαρακτηρίζοντας τις πολεμικές επιχειρήσεις του ειρηνικές και αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Δολοφονεί αμάχους βομβαρδίζοντας κατοικημένες περιοχές. Θα διερωτηθούν πολλοί, ζούμε σε ένα πλανήτη όπου η ηθική και το δίκαιο επικρατούν ή στη ζούγκλα που δεν υπάρχουν νόμοι και ο καθένας παίρνει το νόμο στα χέρια του ;