Παρακολουθώντας μόνο τα ελληνικά ΜΜΕ (πλην εξαιρέσεων), έχεις την εντύπωση ότι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη είχε ως αποκλειστικό θέμα τα ελληνοτουρκικά με ολίγη σασπένς (suspense= αγωνία για την εξέλιξη ενός δράματος) από αμερικανό- τουρκικά (συνάντηση Μπάιντεν- Ερντογάν), όπου και εκεί η Ελλάδα ήταν στο επίκεντρο. Φυσικά τα ελληνικά ΜΜΕ στις εκτενείς ανταποκρίσεις τους και τα ρεπορτάζ από την Μαδρίτη, εκθείαζαν τις επιτυχημένες παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μετρούσαν τις επιτυχίες και τα οφέλη για τη χώρα μας, σε αντιδιαστολή με τις «κραυγαλέες» αποτυχίες της τουρκικής διπλωματίες, όπου σύμφωνα με δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας «Ο Ερντογάν στην Μαδρίτη, έβαλε την ουρά του κάτω από σκέλια». Επικίνδυνος ιστορικός και εθνικός αταβισμός; μήπως ακραίος ωφελιμισμός, η περίπτωση μετατροπής των ΜΜΕ σε ιμάντα μεταφοράς της κυβερνητικής προπαγάνδας; Ηχηρή παραφωνία , ο δημοσιογράφος Γ. Κύρτσος, ευρωβουλευτής (εξελέγη με τη Ν.Δ. αλλά διεγράφη), που χωρίς να συμμερίζομαι απόλυτα , παραθέτω τον τίτλο του άρθρου του “Η ήττα Μητσοτάκη στο ΝΑΤΟ και η πανωλεθρία των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ”!». Και που όλα αυτά; Στη χώρα που γέννησε το μέτρο, την αρμονία και που δίδαξε τη μεσότητα ως αρετή.
MOTD
Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.
Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας
Κυριακή 3 Ιουλίου 2022
Ο Δημογραφικός «θάνατος» της Ελλάδας- Ένα πρόβλημα με Γεωπολιτικές Διαστάσεις ύπαρξης της χώρας
Οι «Αντιθέσεις» με μια συνέντευξη που θα προκαλέσει συζητήσεις με επίκεντρο το Νο1 Εθνικό πρόβλημα για την Ελλάδα το Δημογραφικό, ως εκρηκτική ύλη μαρασμού της Ελληνικής κοινωνίας , με ευρύτερες οικονομικές, πολιτικές, εθνικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις.
- Τι συμβαίνει σε Παγκόσμια κλίμακα, ποια η τάση στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια και ποια η προβολή Ελλάδας – Τουρκίας στο ζήτημα.
- Τι συμβαίνει σε Παγκόσμια κλίμακα, ποια η τάση στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια και ποια η προβολή Ελλάδας – Τουρκίας στο ζήτημα.
- Υπάρχει και ποια θα μπορούσε να είναι μία εθνική δημογραφική πολιτική στρατηγικού χαρακτήρα για τον Ελληνισμό;
Λέξεις κλειδιά :
Αντιθέσεις,
Γεωπολιτικά,
Δημογραφικό,
Εθνικά,
Προκλήσεις,
Συζήτηση,
Τουρκία,
Video
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)