Η τελική απάντηση στο ερώτημα αν η τεχνολογία, που αναπτύσσεται αντικειμενικά, θα ωφελήσει ή όχι την ανθρωπότητα, μπορεί να δοθεί μόνο από τους συσχετισμούς –και τη δυναμική τους– ανάμεσα στην εργατική και την αστική πολιτική. Εκεί, στη διεκδίκηση πρωτίστως όχι μόνο του χρόνου που απελευθερώνει η σύγχρονη επιστήμη αλλά και του χρόνου που απελευθερώνει την ίδια την εργασία.
MOTD
Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.
Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας
Σάββατο 27 Μαΐου 2017
Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση
Λέξεις κλειδιά :
Βιομηχανία,
Εγκυκλοπαιδικά,
Επανάσταση,
Τεχνολογία
Παγκοσμιοποίηση, υπέρ ή εναντίον;
Το συμπέρασμα σχετικά με το εάν είναι θετική ή όχι η παγκοσμιοποίηση, εν μέρει η ΕΕ και η Ευρωζώνη, εξαρτάται από το υποκείμενο και όχι από το αντικείμενο – δηλαδή από το πού ανήκει ο καθένας ως άτομο και ως χώρα, μεταξύ άλλων από το εάν τάσσεται με τους εργαζόμενους ή με τις πολυεθνικές επιχειρήσεις.
«Παγκοσμιοποίηση: Τα κράτη δεν ασχολούνται πλέον με την διοίκηση και αφοσιώνονται στην αστυνόμευση. Οι πρόεδροι μετατρέπονται σε διαχειριστές ξένων εταιριών. Οι Υπουργοί Οικονομικών είναι καλοί διερμηνείς. Οι βιομήχανοι μετατρέπονται σε εισαγωγείς. Οι πολλοί εξαρτώνται ολοένα και περισσότερο από τα περισσεύματα των λίγων. Οι εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους. Οι αγρότες χάνουν την γη τους. Τα παιδιά χάνουν την παιδική τους ηλικία. Οι νέοι χάνουν την επιθυμία να πιστεύουν. Οι ηλικιωμένοι χάνουν την σύνταξή τους. «Η ζωή είναι λαχείο» ισχυρίζονται όσοι κερδίζουν» (E. Galeano)
Λέξεις κλειδιά :
Επιχειρήσεις,
Κοινωνία,
Μειονεκτήματα,
Οικονομία,
Παγκοσμιοποίηση,
Πλεονεκτήματα,
Χώρες
Ο Αλέξης, οι υδρογονάνθρακες και η Οδύσσεια της ΑΟΖ: Πως η Κύπρος έπιασε στον ύπνο τον Ερντογάν
Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης
Η ιστορία της οδύσσειας της ΑΟΖ ξεκίνησε το 1982, όταν υπογράφτηκε η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS). Με αυτή την τόσο σημαντική σύμβαση που δημιούργησε το Σύνταγμα των Θαλασσών και Ωκεανών του πλανήτη Γη οι ελληνικές κυβερνήσεις θεώρησαν ότι τίποτα ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει και ότι η νέα έννοια της ΑΟΖ, που προέκυψε, είναι το ίδιο πράγμα με την υφαλοκρηπίδα.
Λέξεις κλειδιά :
ΑΟΖ,
Γεωπολιτικά,
Γεωστρατηγική,
Δράσεις,
Ενέργειες,
Εταιρίες,
Κινήσεις,
Κυβερνήσεις,
Ορυκτός Πλούτος
ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ…
Όσο η προσοχή μας εστιάζεται (με την έντεχνη συστημική προπαγάνδα) πάνω στον Σόϊμπλε, που παίζει το ρόλο του «κακού», βλέπουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος.
Ο Σόϊμπλε δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα εάν προηγουμένως δεν το έχει εγκρίνει η καγκελάριος Μέρκελ.
Και η Μέρκελ δεν μπορεί να είναι αντίθετη με τη γερμανική ολιγαρχία.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)