MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Καταρρέουν οι συμμαχίες, ρήγμα στην ΕΕ – Η Ουκρανία στρέφεται τώρα κατά της Πολωνίας για τα σιτηρά, ουγγρικό embargo

Η κυβέρνηση της Πολωνίας απαγόρευσε τις εισαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων έως τις 30 Ιουνίου 
 
Το Κίεβο θεωρεί την απόφαση της Πολωνίας να απαγορεύσει τις εισαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των διαμετακομιστικών παραδόσεων, ως παραβίαση προηγούμενων διμερών συμφωνιών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της Ουκρανίας. 

Το υπουργείο Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων του Κιέβου εκφράζει τη λύπη, του που η Βαρσοβία έλαβε την απόφαση να περιορίσει προσωρινά τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία προς και μέσω της Πολωνίας, συμπεριλαμβανομένης της διέλευσης.

Παγκόσμιος Αρμαγεδδών - Τρομακτικές οι παγκόσμιες συνέπειες από μια χρεοκοπία των ΗΠΑ – Κόκκινος συναγερμός στις αγορές

Η αντιπαράθεση στο Κογκρέσο για το ύψος του χρέους, η απαισιοδοξία των επενδυτών και τα money market funds
 
Πυκνώνουν τα μαυρα σύννεφα πάνω από την αμερικανική Οικονομία και η  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Cristine Lagarde σε μια αιφνιδιαστική αλλά και προειδοποιητική της δήλωση υπογράμμισε ότι δεν προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε αθέτηση του χρέους τους και ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα είχε τρομερές συνέπειες σε όλο τον κόσμο.
 
«Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες», επισήμανε η Lagarde σε συνέντευξή της στο Face the Nation του CBS την Κυριακή 16 Απριλίου 2023.
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα άφηναν να συμβεί μια τέτοια μεγάλη —μείζονα— καταστροφή».