MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Αντ .Φώσκολος – Γ. Μπασιάς : Η Αλήθεια για τους Υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα

Ο Ομότιμος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, μέλος της Γεωλογικής Ακαδημίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος και ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Γιάννης Μπασιάς, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον 98.4 , μιλούν για τις πραγματικές προεκτάσεις από την επίμαχη συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών στο Arab News , όπου μεταξύ άλλων είπε : « Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αρχίσει να σκάβει τον βυθό της Μεσογείου για να βρει αέριο, για να βρει πετρέλαιο, για έναν πολύ, πολύ απλό λόγο. «Χρειαζόμαστε 10 ή 20 χρόνια για να το βρούμε και να το εκμεταλλευτούμε, και από οικονομική άποψη θα ήταν πολύ πιο ακριβό από, για παράδειγμα, στη Σαουδική Αραβία. 
 

Μας δίνει η ΕΕ δισ. για την πανδημία και εμείς τα δίνουμε στη Γερμανία!

Εκείνο που με χτύπησε κατακέφαλα όταν άκουσα τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”, αλλά και μετά όταν το διάβασα ήταν ότι, αυτό προβλέπει την προσθήκη επτά μονάδων στο ΑΕΠ σε ορίζοντα εξαετίας, πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Δηλαδή, τα 19 δισ. ευρώ επιχορηγήσεων και 13 δισ. ευρώ εγγυημένων δανείων (σύνολο 32) του ταμείου Ευρωανάκαμψης, που θα κινητοποιήσουν πόρους (ιδιωτικούς) 25 δισ. ευρώ, ήτοι 57 δισ. ευρώ, συνολικά θα προσθέσουν στην ελληνική ανάπτυξη μόνο 7% στο ΑΕΠ και μόνο «180.000-200.000 νέων καλών μόνιμων θέσεων εργασίας μέχρι το 2026».

Γερμανία: Σταματά τα self test στα σχολεία το Αμβούργο! Τοξική χημική ουσία σε 2 εκατομμύρια self test κορεάτικης εταιρείας που χρησιμοποιήθηκαν σε μαθητές σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας.

Το Αμβούργο δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τα αμφιλεγόμενα self test σε σχολεία στο μέλλον. Όσοι ψέλλισαν στην Ελλάδα ότι στο αντιδραστήριο των self test περιέχεται επικίνδυνη χημική ουσία, χαρακτηρίστηκαν «ψεκασμένοι». Εκεί όμως είναι Γερμανία…!


2 εκατομμύρια self test από μια κορεάτικη εταιρεία την οποια αντιπροσωπεύει και εμπορεύεται η μεγάλη και σπουδαία Roche, βρέθηκαν να περιέχουν επικίνδυνη ουσία εντός του διαλύματος στο οποίο γίνεται η καλλιέργεια για το τεστ.

Δύο εκατομμύρια τεστ λοιπόν αποφασίστηκε να μην διατεθούν στα παιδιά, για προφύλαξη τους. Αυτά στη Γερμανία και απέναντι σε έναν κολοσσό τη Roche. Εδώ δύο τυχαίοι τύποι μπήκαν από το παράθυρο, πήραν σύμβαση 5-6 εκατομμυρίων για self test και είναι άγνωστο αν θα ελέγξει κάνεις το τι περιέχουν και το πόσο ασφαλή είναι.

Σπυρίδων Στάλιας : Γιατί έχουν ‘λυσσάξει’ να διαλύσουν Μισθούς και Εργατικό Δίκαιο

Σπυρίδων Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D


Ας αρχίσουμε με την υπόθεση ότι το χρήμα είναι ορισμένο (τόσο είναι) δηλαδή η προσφορά χρήματος είναι ίση με την ζήτηση χρήματος, η αγορά εργασίας είναι σε ισορροπία, η ζήτηση εργασίας από τις επιχειρήσεις είναι ίση με την προσφορά εργασίας από πλευράς εργαζομένων και η αγορά προϊόντων και υπηρεσιών είναι επίσης σε ισορροπία, ότι πωλείται αγοράζεται.

● Τι διαδοχικά θα ακολουθήσει αν εκδηλωθεί στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών μείωση της δαπάνης, όπως έγινε με την κρίση του 2008, και τι αυτόματα θα γίνει για να επανέλθουμε στην πριν την κρίση εποχή, σύμφωνα με το νεοφιλελεύθερο υπόδειγμα του ευρώ.

Η κυβέρνηση με έκτακτο νόμο απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες για την καταστροφή της χώρας τους «ειδικούς»!

(
John.k - Κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος … Κάποιοι είναι ποιο ίσοι από τους άλλους … Το άρθρο 4 , παράγραφος 1 του Συντάγματος είναι για τους ιθαγενείς. Τους θεούς και τους ημίθεους δεν τους πιάνει …. Η νομοθετική εξουσία έβγαλε νόμο μεγαλύτερο από το σύνταγμα …… ) 
 
Τροπολογία με την οποία απαλλάσσονται από τις ποινικές ευθύνες τα μέλη της επιτροπής των ειδικών για τις αποφάσεις τους που οδήγησαν στην οικονομική και υγειονομική καταστροφή της χώρας, κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή!

Με την τροπολογία γίνεται πλήρης απαλλαγή κάθε ευθύνης των μελών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για κάθε απόφαση που έχουν λάβει αναδρομικά!

Φαίνεται ότι η αποκάλυψη των πρακτικών έχει δημιουργήσει πολλούς τριγμούς και η πλήρης αποκάλυψη αυτών θα επιφέρει μεγάλους τριγμούς στην κυβέρνηση.

Να σημειώσουμε ότι η πρώτη από τις επιτροπές για τις οποίες θεσπίζεται το ακαταδίωκτο δεν είναι συμβουλευτική επιτροπή επιστημόνων, όπως η δεύτερη των προβλέψεων, αλλά κυβερνητικό όργανο (γ.γ. υπουργείου Υγείας, διοικητής ΕΟΔΥ, διοικητής ΕΚΑΒ κλπ.)!