MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Το μέλλον των Ελλήνων

Η πιο συχνή ερώτηση σε έναν οικονομολόγο σήμερα είναι τι πιστεύει για το μέλλον της Ελλάδας – οπότε εάν έχει νόημα να μείνει συμμετέχοντας στην πληρωμή των υπέρογκων χρεών της, ή μήπως είναι καλύτερα να φύγει, αναζητώντας μία άλλη χώρα για να πραγματώσει τα όνειρα του.

Επικαιρότητα 

Η πιο συχνή ερώτηση σε έναν οικονομολόγο σήμερα είναι τι πιστεύει για το μέλλον της Ελλάδας – οπότε εάν έχει νόημα να μείνει συμμετέχοντας στην πληρωμή των υπέρογκων χρεών της, ή μήπως είναι καλύτερα να φύγει αναζητώντας μία άλλη χώρα για να πραγματώσει τα όνειρα του. 

Τράπεζες: Εκποιούν σπίτια σε τιμές ευκαιρίας!

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»: το γνωστό σύνθημα παίρνει νέο νόημα αυτή την περίοδο, καθώς οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές πιέζουν ασφυκτικά τις ελληνικές τράπεζες να «ξεφορτωθούν» σπίτια που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους και αναμένεται από το φθινόπωρο επιτάχυνση της εκποίησής τους, πιθανότατα σε τιμές ευκαιρίας για τους αγοραστές.

Οι τράπεζες αναμένεται να ακολουθήσουν το δρόμο που έδειξε πρώτη η Τράπεζα Πειραιώς, δηλαδή θα χρησιμοποιήσουν τις δικές τους ηλεκτρονικές πλατφόρμες για να διαθέσουν στην αγορά ακίνητα, κυρίως κατοικίες.

Οι αλυσίδες των σκλάβων χρέους

Σπάζουν μόνο με την ανατροπή της έννομης τάξης; Η απάντηση είναι εύκολη, σχεδόν αυτονόητη εάν δεν τρέφει κανείς αυταπάτες και δεν πιστεύει σε προικισμένους ηγέτες ή στον από μηχανής θεό – έχοντας την άποψη πως οι Πολίτες πρέπει να πάρουν επιτέλους τη ζωή τους στα χέρια τους.
«Η αναγέννηση του Φοίνικα μέσα από τις στάχτες του συμβαίνει μόνο στη μυθολογία. Είμαστε όμως τόσο βαθιά χωμένοι μέσα στο έλος, στα στάσιμα βρώμικα νερά, είμαστε τόσο απομονωμένοι από τους φίλους μας, τόσο στερημένοι από έντιμους και εμπνευσμένους ηγέτες, ώστε θα ήταν ότι χειρότερο να επικεντρωθούμε σε μύθους και να ελπίζουμε ότι θα βρούμε κάποιον τρόπο για να τους κάνουμε πραγματικότητα.