MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Νέες προμήθειες στις αναλήψεις από ATM το 2024 – Οι χρεώσεις ανά τράπεζα

Δόθηκαν στην δημοσιότητα την Τετάρτη τα ποσά για τις προμήθειες αναλήψεων από ΑΤΜ ανά τράπεζα. Το κόστος που επιβάλλουν οι τράπεζες αποφασίστηκε να μειωθεί από 1η Ιανουαρίου 2024. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού υποχρέωσε τα πιστωτικά ιδρύματα στην χώρα μας να διατηρήσουν τα ανανεωμένα και μειωμένα επίπεδα προμήθειας επί 3 έτη και με δυνατότητα επιβολής προστίμου σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν.
 

Οργή Μαξίμου, πολιτική θύελλα για Συρίγο - Επιμένει στην... «παρωχημένη» Συνθήκη Λωζάνης, δώρο σε Erdogan λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αντιδράσεις, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, δήλωσε πως δεν τίθεται θέμα διαγραφής του κ. Συρίγου 
 
Έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Άγγελου Συρίγου για «παρωχημένη Συνθήκη της Λωζάνης».
 
Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια ακόμα και στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς πυροδοτήθηκε η συζήτηση περί κρυφής ατζέντας τη στιγμή που έχει ανοίξει ο ελληνοτουρκικός διάλογος και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει ανοιχτά για προσφυγή στη Χάγη.
 

Νέα οικονομικά και γεωπολιτικά δεδομένα από τις νέες εισόδους χωρών στους BRICS

Γράφει ο Δημήτρης Σκουτέρης
 
Εν αρχή ην : Βραζιλία-Ρωσία-Ινδία-Κίνα- Νότιος Αφρική. Το ακρωνύμιο BRICS τους ακολουθούσε. Οι χώρες αυτές διακηρύσσουν ότι συνεργάζονται για να ενισχύσουν την εκπροσώπηση των αναδυόμενων οικονομιών σε ένα νέο παγκόσμια φόρουμ. Το 2014, οι BRICS ίδρυσαν τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων σε αναδυόμενες χώρες. Μέχρι το τέλος του 2022, το ίδρυμα είχε χρηματοδοτήσει 98 project, διαθέτοντας συνολικά 32,4 δισ. δολάρια.