MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Τι μας λέει η “σουπιά” ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου; Δώστε μας ότι ζητάμε για να μην σας επιτεθούμε…

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου
στη γενέτειρά του Αττάλεια. Φωτογραφία τουρκικό
Υπουργείο Εξωτερικών, via Twitter, @MevlutCavusoglu
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
 
Τις τελευταίες 48 ώρες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει μετατραπεί από λύκο σε “πρόβατο”. Διαβάζουμε τις δηλώσεις του, ότι δήθεν θέλει συνεργασία με την Ελλάδα και τρίβουμε τα μάτια μας από την έκπληξη… 

Αλλά, παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να κρύψει τα σχέδια της κατοχικής δύναμης, διότι είναι πλέον γνωστά και κατά τη γνώμη μου δεν θα τα αποσύρει. Απαιτεί με ελληνική υπογραφή να μοιράσει το Αιγαίο και να θέσει όλη την Κύπρο υπό τη σφαίρα επιρροής της παραβατικής Τουρκίας. 

Οι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί για δύο βασικούς λόγους: 
Επιβεβαιώθηκε πλέον και επίσημα, από το βιβλίο του Τζον Μπόλτον, του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ακουμπά στην πλάτη του προέδρου της Αμερικής, παρά το γεγονός ότι σημαντικοί Αμερικανοί διπλωμάτες διαφωνούν με αυτή την απαράδεκτη στάση του Ντόναλντ Τραμπ: Να πράττει, δηλαδή, ότι απαιτεί ο Τούρκος Πρόεδρος.

Κλιμακώνεται επικίνδυνα ο πόλεμος της Ευρώπης

Η Γερμανία, πριν από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, είχε προετοιμαστεί για την εκμετάλλευση της ήδη από το 2000 – με την υιοθέτηση της πολιτικής της φτωχοποίησης του γείτονα. Την εκμεταλλεύθηκε λοιπόν τα μέγιστα μετά το 2010, με πρώτη χώρα κατοχής της την Ελλάδα, καθώς επίσης θέτοντας τα θεμέλια για να ακολουθήσουν οι άλλες χώρες του νότου – κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία. Συνέχισε λοιπόν να εφαρμόζει το ίδιο σχέδιο, με την προοπτική της επίσης προδιαγεγραμμένης επόμενης κρίσης – αφορμή και όχι αιτία της οποίας ήταν η πανδημία, καθώς επίσης ο τρόπος που επιλέχθηκε για την καταπολέμηση της: το κλείδωμα των οικονομιών. Στα πλαίσια αυτά, είναι ξεκάθαρο πως η ισχύς της στην ΕΕ θα γίνει πλέον τεράστια – επίσης η αδυναμία των τριών άλλων μεγαλυτέρων χωρών να ανταπεξέλθουν. Προφανώς ο στόχος της δεν είναι η δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, ενώ όσοι προβλέπουν μία «στιγμή Hamilton» είναι εντελώς ανόητοι – αφού η χώρα έχει θέσει τις βάσεις διάλυσης της Ευρωζώνης και της ΕΕ, με την κατάργηση των κριτηρίων του Μάαστριχτ, με την αναίρεση της (μη) δυνατότητας στήριξης των εγχωρίων επιχειρήσεων και με την αποστασιοποίηση της κεντρικής της τράπεζας από την ΕΚΤ, μέσω της απόφασης του συνταγματικού της δικαστηρίου. Έχοντας αναφερθεί στην παγίδα των 500 δις €, θεωρούμε δεδομένη μία τεράστια αλλαγή στις συνθήκες που επικρατούσαν έως σήμερα στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, η οποία θα φανεί πολύ σύντομα – πιθανότατα με τη συνθηκολόγηση της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, οι οποίες θα έχουν την ίδια μοίρα με την Ελλάδα. Εκτός εάν ξυπνήσουν οι Πολίτες τους και αντιδράσουν – όπως δυστυχώς δεν αντιδράσαμε εμείς οι Έλληνες το 2012, όταν οι εθνοκτόνος κυβέρνηση μας υπέγραψε το PSI ή, έστω, το 2015, όταν αντιστράφηκε ενδοτικά και αντιδημοκρατικά το δημοψήφισμα. 

Έγγραφα-φωτιά για Τσιόδρα και άλλους επιστήμονες! Πακτωλός χρημάτων από φαρμακευτικές σε λοιμωξιολόγους!

Η εφημερίδα “Δημοκρατία” συνεχίζει την έρευνα σε βάθος 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” αποκαλύπτονται νέα έγγραφα-φωτιά για τον Σωτήρη Τσιόδρα και άλλους λοιμωξιολόγους. H εφημερίδα προβάλει το δίλημμα περί νόμιμου και ηθικού και την ανάγκη αλλαγής νομοθεσίας. 

Η έρευνα της “Δημοκρατίας” τονίζει: 

Πόσο απαλλαγμένες είναι οι αποφάσεις των κρατικών λειτουργών από τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών, όταν πρόκειται να εγκρίνουν μια δημόσια δαπάνη στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας; Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2010 από την πλέον έγκριτη βρετανική ιατρική επιθεώρηση «British Medical Journal», σε συνεργασία με τον Κέντρο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, είχε δείξει, για παράδειγμα, πως κάποιοι από τους ειδικούς επιστήμονες που συμβούλευαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την πανδημία της γρίπης H1N1, που ξέσπασε το 2009, είχαν δηλωμένες οικονομικές σχέσεις με τις εταιρίες που παρήγαγαν τα εμβόλια. 

ΣΟΚ ΔΕΝΔΙΑ: ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΠΗΡΕΙΑ, ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΟΖ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! “Ναι” Τσαβούσογλου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την Τουρκία, καθώς ο Τσαβούσογλου δέχτηκε το απαράδεκτο άνοιγμα Δένδια για διαπραγμάτευση “της επήρειας, της Υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ” των νησιών μας, που μέχρι τώρα ήταν δήθεν …αδιαπραγμάτευτα, ενώ αποκάλυψε πως ο Δένδιας του είχε εκμυστηρευτεί ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προχωρούσε μέχρι τώρα επειδή φοβόταν την κοινή γνώμη της Ελλάδας!

Μέσα σε αυτό το αλλοπρόσαλλο σκηνικό, αναρωτιέται πια κανείς αν βλέπει κάποιο σήριαλ, όπου δυο “συνέταιροι” προσπαθούν να καταφέρουν τους “μετόχους”, παίζοντας το ο ένας “κακός” και “παράλογος” και ο άλλος “καλός” και “λογικός”, που προσπαθεί να “λογικέψει” τον πρώτο, δίνοντας όλο και κάτι…