MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι αγνοουμένων στο λιμάνι της Κερύνειας – Θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματα της η Τουρκία!!

Βρέθηκαν ομαδικοί τάφοι αγνοουμένων στο λιμάνι της Κερύνειας – Θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματα της η Τουρκία !

Η Ερευνητική Επιτροπή για Αγνοούμενα Πρόσωπα θα αρχίσει σύντομα τη διερεύνηση δημοσιεύματος της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα» για δύο ομαδικούς τάφους Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι αγνοούνται από τον Ιούλιο του 1974, στην Κερύνεια, σύμφωνα με δήλωση του Ελληνοκύπριου εκπροσώπου στην Επιτροπή, Νέστορα Νέστορος.

Πως η Αμερική διόρθωσε την πρεσβεία της στη Λευκωσία για την τουρκική εισβολή στην ΑΟΖ;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απευθύνει χαιρετισμό στη δεξίωση της αμερικανικής πρεσβείας με την ευκαιρία της Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Δεξιά η Αμερικανίδα Πρέσβειρα. Φωτογραφία Σταύρος Ιωαννίδης


Όταν η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν εισέβαλε τον περασμένο μήνα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, η αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία έκανε μία «απρέπεια», που έσπευσε να διορθώσει αμέσως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 

Και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσω, διότι άλλες πρεσβείες των ΗΠΑ, που ασχολούνται με τα θέματα μας, αλλά και οι αξιωματούχοι του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών έδειξαν μία απρόβλεπτη αποφασιστικότητα.

Αυστηρό γερμανικό μήνυμα στην Ελλάδα: Ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% δεν αλλάζει

( John.k - Είπαν αυτοί!! ….. που δεν έχουν τηρήσει τίποτα, και γενικά το παίζουν «τρέλα» σε ότι έχει να κάνει με τις δικές τους υποχρεώσεις. ) 

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει, πως «o στόχος του 3,5% δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται να αλλάξει».

Ιδιαίτερα αυστηρό μήνυμα της Γερμανίας προς την Ελλάδα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να μη θέσει σε κίνδυνο τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ξεκαθαρίζει, πως «o στόχος του 3,5% δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται να αλλάξει», όπως αναφέρει η εφημερίδα RealNews σε ανταπόκρισή της από το Βερολίνο.

Προειδοποίηση Στίγκλιτς: Έρχεται ο Γ΄Παγκόσμιος πόλεμος - Πρέπει να τον προλάβουμε

Η κλιματική αλλαγή είναι ο Γ΄ Παγκόσμιος πόλεμος σύμφωνα με τον νομπελίστα οικονομολόγο Τζόσεφ Στίγκλιτς. Ο Αμερικανός οικονομολόγος, επισημαίνει ότι πρέπει να τον προλάβουμε, δίνοντας μία «τολμηρή απάντηση».

Σε άρθρο του στον Guardian, o Αμερικανός οικονομολόγος αναφέρεται στην Πράσινη Νέα Συμφωνία, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Μπορούμε να την αντέξουμε με τις σωστές δημοσιονομικές πολιτικές και συλλογική βούληση. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να την αντέξουμε. Η κλιματική κρίση είναι ο Γ΄ Παγκόσμιος πόλεμος. Η ζωή και ο πολιτισμός μας, όπως τα γνωρίζουμε, διακυβεύονται, όπως συνέβη και στον Β΄ παγκόσμιο».