MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Απειλή χρεοκοπίας;

Οι επενδυτές αξιολογούν μεγαλύτερο το βραχυπρόθεσμο κίνδυνο από το μακροπρόθεσμο, αφενός μεν για την Ιταλία, αφετέρου για την Ελλάδα – οπότε, από τη συγκεκριμένη οπτική γωνία, δεν μπορεί να θριαμβολογεί κανείς για το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου που έχει εκδοθεί σε αγγλικό δίκαιο και είναι σχετικά ασφαλές, αλλά να προβληματίζεται για το πενταετές.

Επικαιρότητα

Είχα αναφέρει από τις αρχές του έτους, μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική εκπομπή ότι, η συγκυρία για εκδόσεις χρέους είναι πολύ θετική – αφού η ζήτηση ειδικά για τα ομόλογα των χωρών της Ευρωζώνης είχε αυξηθεί σημαντικά. Εν τούτοις, για μία χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία είναι αναμφίβολα η πιο χρεοκοπημένη στην παγκόσμια ιστορία, αφού (α) το δημόσιο οφείλει το 190% του ΑΕΠ (359 δις €) σε ξένο συνάλλαγμα (το ευρώ είναι ξένο νόμισμα για όλες τις χώρες του, αφού καμία δεν το ελέγχει), (β) το κόκκινο ιδιωτικό χρέος είναι στα ύψη, (γ) οι τράπεζες ευρίσκονται σε άθλια κατάσταση (αν και παίζουν παιχνίδι εις βάρος των Ελλήνων με στόχο τα 24 δις € του μαξιλαριού, έχοντας ως εγγυήσεις περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 300 δις €) και (δ) ο παραγωγικός ιστός της χώρας διαλυμένος, ενώ αξιολογείται τέσσερις θέσεις κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, είναι εντυπωσιακή η έκδοση δεκαετούς ομολόγου με επιτόκιο 3,90% – κάτι που φυσικά είναι θετικό, μεταξύ άλλων επειδή θα μπορούσε να εξοφλήσει δάνεια του ΔΝΤ με επιτόκιο 5,1%.

Ο.Γεροβασίλη: «Όποιος αντιδρά από το διαδίκτυο κατά της κυβέρνησης διαπράττει αδίκημα - Σας παρακολουθούμε όλους»

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για τις «προληπτικές» προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά αποκαλύπτοντας ότι οι αρχές παρακολουθούν τη συμπεριφορά πολιτών στο διαδίκτυο, σημειώνοντας πως αν κάποιος οργανώνει «παράνομες» διαδικασίες μέσω αυτού, τότε πρόκειται για πράξη βίας!

Πρωτοφανείς δηλώσεις που πλέον κτυπούν στον «πυρήνα» της ελεύθερης σκέψης των πολιτών αλλά και στην όποια δυνατότητα αντίδρασης τους έχει απομείνει σε αυτά που αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς.

Σύμφωνα με την ίδια «πολλές απ' τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα οι προσαγωγές έχουν ονοματεπώνυμα και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν, αυτό είναι μέρος της δουλειάς».

Νεαρή Ελληνίδα διακόπτει την Αχτσιόγλου: Ντροπή σας είστε προδότες

Την στιγμή που έκανε δηλώσεις στα κανάλια η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στην Θεσσαλονίκη, μια νεαρή κοπέλα διέκοψε την υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας.. «Η Μακεδονία είναι Ελληνική, η προδοσία δεν θα περάσει, οι αληθινοί Μακεδόνες θα εκδικηθούν.. Ντροπή σας είστε προδότες»


Θεόδωρος Καρυώτης: Γιατί λύση είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο


Η Ελλάδα, δυστυχώς, από την δεκαετία του 1950 ακολουθεί ως επί το πλείστον μία παθητική εξωτερική πολιτική, αποφεύγοντας να αναλάβει η ίδια τολμηρές πρωτοβουλίες και αντιδρώντας συχνά στις πρωτοβουλίες των άλλων. 

Γράφει ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΙΩΤΗΣ
ΠΗΓΗ: ALL TIME CLASSIC
 
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να δοθεί πέρας σε αυτή την παθητική στάση μας και να οριοθετήσουμε την ΑΟΖ της Ελλάδας με αυτή της Αιγύπτου. Ήρθε η ώρα ο πρόεδρος Σίσι να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας, που ήδη βρίσκεται στο συρτάρι ανυπόγραφη και από τις δυο πλευρές. Ακόμα και οι γεωγραφικές συντεταγμένες είναι έτοιμες να σταλούν στον ΟΗΕ. 

Οι γερμανικοί μηχανισμοί χειραγώγησης

Οι απόγονοι του Γκέμπελ είναι εξαιρετικά ικανοί στον τρόπο που παρουσιάζουν τα γεγονότα – όπως στο θέμα της Ελλάδας που δηλώνουν ότι μας έσωσαν και έκαναν τα πάντα για το καλό μας, με τον κ. Σόιμπλε να ισχυρίζεται πως θα του χρωστάμε ευγνωμοσύνη!

Επικαιρότητα 

Η διεθνής οργάνωση «ATTAC», η οποία έχει τεθεί υπέρ ενός φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών προωθώντας τον με όλα τα μέσα που διαθέτει, ενώ συμμετέχει σε πολλές εκστρατείες που έχουν στόχο τη στήριξη του δημοσίου συμφέροντος, έχασε το χαρακτηρισμό της ως οργανισμός κοινής ωφελείας – ανακλήθηκε δηλαδή το status της. 

Ο εμπαιγμός των ιθαγενών

Μέχρι να αποκτήσει η Ελλάδα επενδυτική βαθμίδα, όπως όλες οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης, δεν θα υπάρχει κράτος, αλλά οικόπεδο – ενώ οι Έλληνες θα έχουν εγκαταλείψει την αποικία χρέους τρομοκρατημένοι, για να αποφύγουν τη ληστεία που θα εντατικοποιηθεί με το περιουσιολόγιο, με την ψηφιακή καταγραφή των ακινήτων κλπ.

«Η μεγαλύτερη μου ευχή για το 2019 είναι να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες, τόσο οι Πολίτες, όσο και τα πολιτικά κόμματα, πως η χώρα έχει εισέλθει στο τελευταίο στάδιο της κατάρρευσης της – οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής, κυρίως όμως πολιτισμικής. Επί πλέον ότι, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει μόνο να μετατραπεί σε μία αποικία των δανειστών της στο διηνεκές αλλά, επίσης, πως απειλείται όσο ποτέ μέχρι σήμερα η εδαφική της ακεραιότητα – ο πληθυσμός της να αλλοιωθεί σε μεγάλο βαθμό».